Tesla plošně svolává do servisu Cybertruck

1
Tesla plošně svolává do servisu Cybertruck
Fotografie: Tesla
  • Svolávací akce se dotkne téměř 4 tisíců kusů
  • Důvodem je zjištěná závada na plynovém pedálu, který se může uvolnit

Tesla čelí významné svolávací akci, která postihuje Cybertruck. Svolání do servisu zahrnuje všech 3 878 vozidel modelového roku 2024, která byla vyrobena od listopadu 2023 do dubna 2024. Důvodem je zjištěná závada na plynovém pedálu, která může vést k jeho uvolnění a zachycení v interiéru vozidla.

Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) identifikoval závadu, která spočívá v neautorizované změně při montáži plynových pedálů, při které bylo použito mazivo. Tato neplánovaná úprava snižuje retenci podložky a může způsobit zachycení pedálu v interiéru vozidla při vysoké síle. Tento problém může mít závažné důsledky pro bezpečnost řidiče a pasažérů. Tesla reagovala rychle. Interní vyšetřování společnosti odhalilo příčinu problému a v důsledku toho bylo rozhodnuto svolat všechna postižená vozidla a provést nezbytné opravy. Majitelé vozidel budou mít možnost bezplatně vyměnit nebo upravit své plynové pedály v servisních střediscích Tesla.

Je důležité zdůraznit, že tato svolávací akce nebyla vyvolána žádnými zprávami o nehodách, zraněních nebo úmrtích spojených se závadou plynového pedálu. To však neznamená, že by závada měla být podceňována. Bezpečnost a spolehlivost vozidel jsou pro Teslu prioritou, proto byla rychle přijata opatření k odstranění tohoto potenciálně nebezpečného problému.

Tato událost také ilustruje, že i přes pokročilé technologie a inovace může docházet k nedostatkům a chybám v průběhu výrobního procesu. Společnosti jako Tesla musí být schopny rychle identifikovat a řešit tyto problémy.

Technické parametry Tesla Cybertruck Cyberbeast

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, 5 683 × ? × 1 791 mm, 3 104 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon630 kW, 857 koní
Baterie123 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW,
Spotřeba?, dojezd: 515 km
Cena od2 236 000 Kč