Tesla plánuje bezdrátovou nabíječku smartphonů pro své starší vozy

Tesla plánuje bezdrátovou nabíječku smartphonů pro své starší vozy
  • Tesla v minulém roce i přes alternativy od třetích stran začala prodávat bezdrátovou nabíječku pro Model 3
  • Letos by se tohoto oficiálního příslušenství měly dočkat i Modely S a X
  • Cena nejspíše bude ještě vyšší než u varianty pro Model 3

Všechny dosavadní vozy Tesla nabízejí USB vstupy pro nabíjení telefonu, ale na to bezdrátové se zapomnělo. Na trhu existuje spousta variant od třetích stran, které můžete ve své Tesle použít, ale minulý rok se objevila jedna oficiální pro Model 3. Nyní by se měla dostat i do starších vozů, jak informuje electrek.co.

Bezdrátová nabíječka Tesla

Nová bezdrátová nabíječka od Tesly s největší pravděpodobností bude určená pro Modely X a S, protože zatím oficiální variantu nedostaly. Na stránkách Wireless Power Consortium se objevil obrázek spolu s licenčními čísly. Ze specifikací se dozvídáme, že by měla poskytnout výkon 7,5 W.

Znáte to, pokud si koupíte něco, co na sobě nemá logo výrobce, většinou se to prodává za zlomek ceny. Oficiální bezdrátová nabíječka pro Model 3 z minulého roku se na Amazonu prodává za 125 dolarů, což je v přepočtu 2 800 Kč, zatímco neoficiální alternativy vyjdou i na 30 dolarů, respektive 682 Kč. U nabíječky pro starší Modely se očekává cena ještě vyšší. Samozřejmě je na každém, zda potřebuje oficiální příslušenství, které se prodává za 4krát vyšší cenu, nicméně minimálně Apple ví, že to funguje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze