Tesla pilně testuje vylepšeného Autopilota. Svědčí o tom nové senzory

2
Tesla pilně testuje vylepšeného Autopilota. Svědčí o tom nové senzory
Fotografie: Tesla
  • Aktualizace systému přišla po čtyřech letech
  • Možná jej dostane chystaný model Cybertruck

Tesla pilně pracuje na novém systému Autopilot, který se konečně po čtyřech letech dočkal nového softwaru. S informací přichází electrek.co. Na přiložených snímcích je pak k vidění Tesla Model S, která má na střeše speciální konstrukci s různými dodatečnými senzory.

Nová verze Autopilota by měla umět odvézt posádku bez jakéhokoliv zásahu ze strany řidiče. Dokonce přibude funkce automatického zaparkování bez přítomnosti posádky ve voze. To jsou docela zajímavé novinky. Aktuálně Tesla využívá k autonomní jízdě osm prostorových kamer s 360stupňovou viditelnosti kolem vozu až do vzdálenosti 250 metrů. K tomu se přidává dvanáct ultrazvukových senzorů, které mají rozpoznávat tvrdé a měkké objekty do vzdálenosti 500 metrů.

Jak už ale víme, ne vždy systém funguje dokonale, takže možná i to je jedním z důvodů, proč si Tesla určila, že do konce letošního roku vychytá Autopilota k dokonalosti. Nový systém by si měl lépe poradit s různými typy počasí, takže by jej nemělo překvapit ostré přímé slunce ani hustá sněhová vánice. Dokonce se spekuluje o tom, že nová sada senzorů by mohla být k dostání pro Cybertruck, který se zatím nedočkal sériové výroby.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Jen hádám, ale mi to nepřijde, že by Tesla testovala novou verzi autopilota, která by šla to všech modelů. Spíš mi to přijde, že provádějí nějakou migraci/kalibraci pro Cybertruck. Umístění těch senzorů mi přijde, že je právě v místech jako bude na Cybertrucku. Pro Cybertruck asi nedostali povolení, aby mohl využívat autopilota na veřejných komunikacích, tak to testují takhle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze