Tesla mění Cybertruck, finální verzi představí brzo

2
Tesla mění Cybertruck, finální verzi představí brzo
Fotografie: teslarati.com / Emre Husman
  • Nejvíce se spekuluje o výsledné velikosti
  • Ve hře jsou i další drobné změny, aby byl Cybertruck praktičtější
  • Finální verzi podle Elona Muska ukáže Tesla přibližně za měsíc

Už krátce po představení se spekulovalo o velikosti Cybertrucku, aby se vešel do běžné americké garáže. Postupně se začaly objevovat informace o dalších možných vylepšeních. Elon Musk před pár dny na Twitteru napsal, že finální verzi Cybertrucku Tesla ukáže přibližně za měsíc. Informaci o tom přináší teslarati.com.

Pokud jde o velikost, nejprve jej chtěl Elon Musk zmenšovat, pak zase couvl a řekl, že velikost zůstane a pravděpodobně přijde i menší verze pro ostatní trhy. Druhá varianta by dávala smysl, protože v USA jsou velké pick-upy běžné a zejména na rančích, například v Texasu, rozhodně nebude velikost vadit. Naopak, čím více toho odveze, tím lépe. Například v Evropě by asi s obrovským Cybertruckem po městech nikdo jezdit nechtěl. Na rozluštění otázky ale nejspíše nebudeme čekat dlouho. 1. listopadu Elon Musk na Twitteru napsal, že obrázky změněné verze ukáže „přibližně za měsíc, nebo tak nějak.“ Je to trochu neurčité vyjádření, ale pravděpodobně přibližně za měsíc se budeme moci podívat na upravený Cybertruck a nejspíše se dozvíme více.

Jedním z vylepšení, o kterých se také mluvilo, je výklopné zadní okno kabiny, které by umožnilo převážení dlouhých předmětů. Ty by se tak daly prostrčit z náladového prostoru do kabiny. Jak to bude s případnou menší verzí, například pro Evropu, zatím také nevíme. Americký Cybertruck se pravděpodobně výrazně designově nezmění, protože právě takto drsný a hranatý se lidem líbí. Odborníci ale upozorňují, že v Evropě by pravděpodobně v této podobě neprošel testy na ochranu chodců. Bude tedy evropská verze vypadat úplně jinak, třeba jako pick-up na renderu? Na zodpovězení si budeme muset počkat asi déle než onen měsíc.

Diskuze ke článku
Josef Ilenčík
Josef Ilenčík
Cybertruck je úžasný už jako koncept a klidně tak mohl zůstat jen s minimálními úpravami kvůli homologaci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze