Tesla má překvapení, brzy otevře druhý Store u nás

Tesla má překvapení, brzy otevře druhý Store u nás
Fotografie: Tesla
  • Teslisté už nebudou muset jezdit jen do Prahy
  • Druhé prodejní a servisní středisko se připravuje v Brně
  • Je to na poměry Tesly nevídaný krok

Tesla nadále razí politiku přímého prodeje bez autorizovaných dealerů, smluvně si zajišťuje u externích subjektů jen některé servisní úkony. Přesto pěstuje síť tzv. Tesla Stores, tedy kontaktních míst s automobilkou, kde si lze nechat poradit při výběru, objednat nové auto či vyřizovat další formality během jeho provozu. Podobnost s klasickými dealery není náhodná, ale Tesla staví Stores podstatně skromněji, na menší ploše a často v historické zástavbě velkých měst mezi běžnými obchody. A také jich zprovozňuje jen nezbytné minimum a své zákazníky maximálně motivuje k nákupům on-line.

Český trh se v poslední době probouzí z elektromobilní letargie a velkou zásluhu na tom má právě Tesla, která se po posledním velkém zlevnění stala hitem; Model Y je už nějakou dobu nejprodávanější elektromobil v Česku. Prodejní čísla vzhledem k velikosti i průměrné kupní síle trhu u nás rostou závratně, a to je zřejmě důvod, proč se Česko brzy dočká druhého Storu.


Sice nebude úplně první postsocialistickou zemí, kde se podobného kroku dočkají (dva Story už fungují v Polsku, které je ovšem proti naší zemi čtyřikrát větší i lidnatější a navíc na rychlém hospodářském vzestupu), ale z menších zemí bude první suverénně. Například Slováci dosud žádný Store nemají, i když zrovna oni si mohou vybrat, jestli zajet do Vídně či Budapešti. Například pobaltské země dosud čekají na první a jeden musí stačit jak Chorvatsku, tak Rumunsku, Řecku či Turecku.

Jako obvykle tato informace nepochází z oficiální tiskové zprávy, protože Tesla i nadále s novináři i veřejností komunikovat odmítá, ale z dobře informované komunity fanoušků. Takže přejeme moravským teslistům, ať si brzy užijí zkvalitněné služby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze