Tesla k sobě „přetáhla“ šéfa produkce Audi

Tesla k sobě „přetáhla“ šéfa produkce Audi
Fotografie: Tesla
  • Peter Hochholdinger má pomoci s 400 tisíci objednávkami Modelu 3
  • Objem výroby by se měl zvětšit na půl milionu kusů ročně
  • Tesla plánuje najmout mnohem více manažerů na vysokých pozicích

V automobilovém světě nejde o nic neobvyklého. Ze sportovní divize BMW M minulý rok na podzim odešel technický ředitel Albert Biermann a zamířil si to rovnou do Hyundai, kde se stará o ostré modely automobilky. Nyní to vypadá, že má Tesla trošku „vítr“ z 400 tisíc objednávek Modelu 3. Proto si najala bývalého šéfa produkce Audi, který má za cíl popohnat výrobu a udržet nebo dokonce zlepšit kvalitu vozů. Uvidíme, jak si například poradí s extrémně komplikovanými, ale zároveň „cool“ výklopnými dveřmi u Modelu X.

Peter Hochholdinger strávil v Ingolstadtu dlouhých 22 let a zkušeností má na rozdávání. Jako top manažer v Audi například vedl výrobu úspěšných modelů A4, A5 nebo Q5. Jeho cílem jako nového viceprezidenta výroby je v horizontu dvou let zvětšit objem výroby na půl milionu kusů ročně. To by znamenalo urychlení příchodu Tesly Model 3 na trh o dva roky, za což bude určitě každý, kdo zaplatil zálohu tisíc dolarů, velice vděčný.

Tesla Model 3

Objem výroby se bude zvětšovat také u sedanu Tesla Model S nebo u SUV Model X. Půl milionu vyrobených vozů ročně automobilce zaručí, že půjde skutečně o globální značku. Při uveřejnění výsledků z prvního kvartálu se Elon Musk zmínil, že hodlá najmout mnohem víc manažerů na vysokých pozicích, a Peter Hochholdinger je jen první vlaštovkou.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze