Tesla Cybertruck prý bude neuvěřitelně levná na výrobu. Může za to jednoduchost

Tesla Cybertruck prý bude neuvěřitelně levná na výrobu. Může za to jednoduchost
Fotografie: Tesla
  • Vůz dostane celkem levné materiály
  • K nižší výrobní ceně přispěje i partnerství s firmou Panasonic

Podle insideevs.com by se měla výrobní cena dlouho chystané Tesly Cybertruck pohybovat na zhruba polovině toho, za kolik vyrábí své elektrické pick-upy veškerá konkurence. Tato překvapivá zpráva pak může znamenat, že Cybertruck bude likvidačním pro většinu svých soupeřů. Jeho technika totiž bude patřit k tomu nejlepšímu, co Tesla dokáže nabídnout. Americký výrobce přitom nejdříve nabídne dražší a lépe vybavené verze.

Naopak nejlevnější verzi čekejme až později, což je ostatně již zavedená politika Tesly. Ta totiž obvykle nejprve vydává drahé verze svých vozů, což přispívá k velkým maržím z prodeje dražších konfigurací. A proč vlastně bude výroba Cybertrucku tak málo nákladná? Hlavním důvodem je samozřejmě karoserie, která se skládá z plátů z nerezové oceli válcované za studena. Chybět bude také lak karoserie, což významně ušetří finance za lakovnu a s tím spojenou techniku.

Novinka bude mít celkem jednoduchý základní interiér, takže nečekejme nějaké extra luxusní prvky, efektní linky a drahé materiály. Je jasné, že například kola, pneumatiky a některé části odpružení budou pocházet od externích dodavatelů, což na první pohled nepřispívá k nižší výrobní ceně. Jenže Tesla hodlá využít například nedávno uzavřené partnerství se společností Panasonic, který jí přinese zcela nové baterie s vyšší účinností a nižší cenou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze