Tesla Cyberquad žije, zřejmě se dočkáme i výroby

Tesla Cyberquad žije, zřejmě se dočkáme i výroby
Fotografie: Tesla
  • Nad futuristickou čtyřkolkou, představenou v roce 2019, se voda nezavřela
  • Jako obvykle máme k dispozici pouze indicie, nepřímé důkazy a dohady
  • Jisté ale je, že se s ní u Tesly dále pracuje

Celé to začalo Muskovým vtípkem ve stylu „moment, ještě jsem zapomněl na jednu věc.“ Při představování pick-upu Tesla Cybertruck v roce 2019 si nechal přímo na pódium přivézt elektrickou čtyřkolku, která jako by vypadla z cyberpunkového sci-fi filmu (ostatně podobně jako Cybertruck). Najela na korbu představovaného pick-upu a demonstrovala jeho transportní možnosti. Ohlas byl bouřlivý, a tak se po čase nechal Musk slyšet, že ji nabídne nejpozději v roce 2021. Pak svoje prohlášení ale upřesnil ve smyslu, že půjde o volitelné příslušenství k Cybertrucku. I když není vůbec jisté, že to tak původně před svou exhibicí zamýšlel.

Od té doby jsme o Cyberquadu neslyšeli, tedy přinejmenším od Tesly. Fanoušci, jako obvykle bažící po čemkoliv novém se značkou Tesla, ovšem překypovali aktivitou. Bystře odhalili, že onen tajemný původní Cyberquad byl ve skutečnosti narychlo přestavěnou benzinovou čtyřkolkou Yamaha Raptor s elektrickou pohonnou jednotkou z motocyklu Zero, opatřenou futuristickou kapotáží. Tím to ale neskončilo – našli se i skalní příznivci, co si stejným způsobem postavili vlastní podobné čtyřkolky a uháněli s nimi až 160 km/h.

Jenže v posledních dnech se ledy věčného teslovského mlčení trochu pohnuly, ačkoliv ne (rovněž typicky) zásluhou samotné automobilky. Komunita jejích fanoušků, hladově pátrající po čemkoliv zajímavém, totiž podle electrek.co zjistila, že patentový úřad přijal žádost o registraci ochranné známky Cyberquad možná trochu překvapivě na oblečení. Samotná značka Cyberquad pro vozidlo totiž byla patentově ochráněna už v roce 2019. Takže zatímco Hot Wheels už nějakou dobu Cyberquad nabízí jako model v měřítku 1:10, určený k umístění na ložnou plochu dálkově ovládaného Cybertrucku ve stejném měřítku, nově se zřejmě chystají i stylové oděvy s logem Cyberquad. A to už si lze jen těžko představit bez toho, že by se blížila výroba reálného předobrazu. Ostatně další z několika odkladů výroby samotného Cybertrucku aktuálně hovoří o konci roku 2022. A do té doby by jistě bylo reálné skutečný Cyberquad představit. U Tesly však není nikdy nic jistého.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze