Nová betaverze systému pro Tesly omezí funkce autopilota

  • Tesla testuje betaverzi systému s číslovkou 7.1, která omezí funkce autopilota
  • Aktualizace se potýká s vlnou nevole na různých fórech týkajících se Tesly Motors

Automobilka Tesla uvolnila betaverzi svého systému, která mimo jiné přidá omezení pro autopilota. Tesla Motors čelila poměrně silnému tlaku ze stran některých měst, například Hong Kongu, kde autopilota svých vozů dokonce musela vyřadit z provozu. Legislativní tlak vygradoval po zveřejnění několika různých videí, která se objevila na internetu. Zmínit můžeme riskantní chování řidiče, který autopilota zapnul na dálnici a za jízdy si přesedl na zadní sedadla. Několikrát se také ukázalo, že autopilot není zdaleka stoprocentně spolehlivý a posádky Tesel několikrát uvedl do nebezpečných situací, které vyžadovaly zásah řidiče na poslední chvíli.

Kromě Tesly vyžadují všechny automobilky při využívání svých autonomních funkcí řidičův kontakt s volantem. Tím si vozidlo ověřuje, že jste v případě selhání systému připraveni zasáhnout. Tento ochranný prvek však vozy Tesla nepoužívaly a po dálnici i jiných silnicích bylo možné jezdit bez jakéhokoliv držení volantu a jiného ovládání.

Nová betaverze systému tak přináší omezení autopilota. Prozatím to vypadá tak, že autopilot má omezenou maximální rychlost. Zatím nevíme, zda se přidá i nutnost dotýkat se volantu. Systém je dostupný pro betatestery. Na fórech se však ukazuje i nechuť uživatelů daný software instalovat.

Autopilot

„Pokud aktualizace odstraňuje funkce, které jsou pro mě užitečné, pak systém aktualizovat nebudu. Pokud mi ho Tesla nainstaluje bez mého vědomí, pak ji budu žalovat,“ zní jeden z mnoha negativních komentářů na adresu nové verze systému.

Zdroj: teslarati.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze