Tesla aktualizovala Autopilota na verzi 2.0

Tesla aktualizovala Autopilota na verzi 2.0
Fotografie: Tesla
  • Vozidla před vámi jsou na displeji lépe a přesněji vykreslena
  • Aktualizace představila systém pro sjíždění z a najíždění na dálnici
  • Další aktualizace se očekává v srpnu

Nová aktualizace je schopna mnohem lepšího rozeznávání vozidel před vámi a samotné vozidlo se chová více asertivně. Podle Tesly je hlavní přední kamera vozidel schopna vidět 150 metrů dopředu, zatímco její úzký dopředný fotoaparát vidí ještě více, a to na 250 metrů. Radar směřující dopředu může detekovat objekty až 160 metrů před vozidlem. Podle majitelů Tesel jsou objekty na displeji po upgradu lépe vykresleny.

Autopilot

Rozdíl oproti předchozí verzi spočívá v tom, že nyní displej vykresluje všechny objekty jako sedany, zatímco dříve systém rozpoznával motocykly, kamiony a dokonce i lidi na silnici. Kromě toho však při porovnání výkonů obou systémů na stejném úseku silnice za podobných podmínek vyplývá, že rozdíly nejsou nijak markantní. Větší změny se očekávají v srpnu

Další změnou je systém na rozpoznání opouštění dálnice. Při sjíždění začne automobil automaticky zpomalovat, aby zajistil, že nebude na sjezdu příliš rychlý. Majitel Modelu 3 však poznamenal, že musel absolvovat několik pokusů, než Autopilot na sjezdu zafungoval správně.

Během výroční schůze akcionářů v roce 2018 oznámil generální ředitel společnosti Elon Musk, že Autopilot bude v příštích měsících pokračovat v zásadních změnách. Musk věří, že spolehlivost a schopnosti systému asistenta řidiče v příštích 6 až 12 měsících „narostou exponenciálně“. Musk také poznamenal, že v noci před zasedáním akcionářů se snažil provádět manévry Autopilota na nájezdech a sjezdech z dálnice na svou vlastní pěst. Dále Musk uvedl, že chystá spuštění prvních funkcí pro systém Full Self-Driving s příchodem hlavního palubního systému verze 9. Do té doby se vývojáři zaměří na bezpečnost verze 8.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze