Tento nový krok Tesly pořádně znejistěl zájemce o Cybertruck

Tento nový krok Tesly pořádně znejistěl zájemce o Cybertruck
Fotografie: Tesla Motors
  • Z konfigurátoru zmizely veškeré technické údaje
  • Tesla ponechala jen hodnoty vrcholné verze Cybetrucku
  • Již v roce 2019 přitom Tesla oznámila finální specifikace a ceny

Pokud patříte mezi ty, kteří si již pár let brousí zuby na čistě elektrickou Teslu Cybertruck, následná zpráva vás nejspíše nepotěší. Zatímco Tesla před nedávnem oznámila další zpoždění, přičemž uvedení do sériové výroby přesouvá až na rok 2022, nyní si všímaví fanoušci značky všimli dalšího kroku. Tím je podle electrek.co odstranění veškerých specifikací vozu z konfigurátoru. Přitom ještě nedávno se mohl každý podívat na to, v jakých verzích Cybertruck dorazí na trh. Stejně tak byly dostupné ceny jednotlivých provedení, přičemž nyní je všemu konec. Otázkou tak je, co stojí za takovým krokem.

Hodlá Tesla vůbec Cybertruck uvést do prodeje? Nebo za to mohou neustále se zvyšující ceny materiálů, změny parametrů nebo komplikace při výrobě? Odpověď zatím nikdo nepřinesl a ani Tesla se k celé věci nevyjádřila. Pokud se prvního čistě elektrického pick-upu Tesla skutečně dočkáme, jsou ve hře celkem tři provedení. Základní nabídne pohon zadní nápravy, dojezd 402 km a zrychlení z 0 na 96 km/h za 6,5 sekundy. Náročnější mohou sáhnout po verzích s pohonem obou náprav a dojezdem 482 a 804 km. Právě u vrcholného provedení můžeme očekávat tři elektromotory a brutální zrychlení z 0 na 96 km/h za 2,9 sekundy.

Výše zmíněné hodnoty však platily již před dvěma lety, a tak je otázkou, na kolik jsou platné dnes. Zvláště, když je Tesla odstranila z konfigurátoru a na stránkách ponechala jen ty nejlepší výkonnostní specifikace. Celá akce vyvolává další otázky, které směřují hlavně k jediné věci – dočkáme se Cybertrucku opravdu „již“ v roce 2022? Zatím to totiž vypadá, že Tesla svou pozornost směřuje k jiným vozům, například druhé generaci Roadsteru. Mezitím Teslu předbíhají ostatní výrobci, kteří své elektrické pick-upy uvádí na trh již v těchto měsících.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze