Švédsko podpoří nákup Powerwallu 2. Na pořízení dostanete až 60 procent ceny

Švédsko podpoří nákup Powerwallu 2. Na pořízení dostanete až 60 procent ceny
  • Powerwall je nástěnná baterie od Tesly Motors
  • Průměrná odhadovaná cena činí zhruba 200 tisíc korun

Tesla, to nejsou jenom vozy samotné a Superchargery, ale také tzv. Powerwally, tedy nástěnné baterie, kam se ukládá energie, kterou poté můžete využít jak pro chod vaší domácnosti, tak třeba i pro vůz Tesla, který jistě máte v garáži. A vypadá to, že minimálně ve Švédsku v tomto segmentu Teslu čekají žně. Alespoň po nějaký čas.

Švédská vláda totiž bude dotovat až 60 procent nákladů spojených s instalací těchto baterií, a to až do celkové výše 5 400 dolarů, tedy necelých 140 tisíc korun. Jde tedy o dobrou motivaci, proč si nástěnnou baterii pořídit.

Cena Powerwallu 2, který Tesla ve Švédsku nabízí, startuje na ceně 6 600 dolarů (168 tisíc korun). Pokud však přičtete náklady na instalaci a podobně, finální částka se blíží až 7 900 dolarům (lehce přes 200 tisíc korun).

Tesla Powerwall 2

„Tento program představuje doplněk ke stávající praktice podporovat solární fotovoltaiku ve Švédsku. Je to jeden, avšak velmi důležitý krok směrem k vytvoření inteligentní, distribuované sítě založené na čisté, obnovitelné energii. Očekává se, že podporou instalace baterií dosáhneme dvojího výsledku – jednak zlepšíme využití solárních systémů a jednak pomůžeme vytvořit inteligentnější, flexibilnější síť, která přispěje k její celkové stabilizaci,“ sdělil Renewable Energy World programový manažer Oddělení výzkumu a inovací Švédského energetického úřadu Andreas Gustafsson.

Powerwall 2 disponuje kapacitou 13,7 kWh. Rozměry činí na výšku 1 150, na šířku 755 a na délku 155 milimetrů. Záruku dává Tesla 10 let.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze