Roky očekávaný Cybertruck dostane hromadu speciální výbavy

2
Roky očekávaný Cybertruck dostane hromadu speciální výbavy
Fotografie: Tesla Motors
  • Výroba Tesly Cybertruck se má rozeběhnout v lednu příštího roku
  • Po technické stránce se má jednat o to nejlepší od Tesly
  • Součástí výbavy má být i natáčení zadní nápravy

Již několik let se Tesla snaží o vývoj svého prvního elektrického pick-upu Cybertruck a postupně odkládaná výroba začíná ležet v žaludku spoustě zákazníkům. A právě mírné zklamání z nedodržení slibů může stát za novým krokem Tesly, který souvisí s nedávnou akcí Cyber ​​Rodeo. Ta proběhla minulý týden v Gigafactory Texas v Austinu a informoval o ní například insideevs.com. Účastníci Cyber ​​Rodea mohli vidět některé z aktualizovaných funkcí elektrického pick-upu. Zveřejněné video prozrazuje například to, že sériové provedení by mělo dostat dveře bez klik. Ve výbavě se dále představilo výsuvné zadní okno a boční kamery v plastovém obložení kolem předních kol.

Návštěvníci akce dostali možnost nahlédnout do interiéru chystané novinky, avšak nebylo skoro nic k vidění. Stále se totiž jednalo o nedokončený prototyp, takže v interiéru bylo jen pár nezbytných prvků výbavy. Naopak při dynamické ukázce vozu se podařilo na video zachytit funkci řízení zadních kol. Ta se u prototypu Cybertruck natáčela v opačném směru než ta přední. Právě s tímto prvkem výbavy budeme moci počítat už jen kvůli tomu, že Cybertruck není žádný drobek a parkování ve městě s ním nebude úplně nejsnadnější. Již loni se nechal Elon Musk slyšet, že řízení zadních kol Cybertruck určitě dostane, a tak je otázkou, zda se nechá inspirovat konkurenčním Hummerem EV a do výbavy zahrne funkci „crab walk“. Co se týče výroby Cybertrucku, ta začne hned zkraje roku 2023. Tato lhůta je však již několikátou v pořadí, přičemž ta poslední zmiňovala letošní léto.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
6 metrové auto, ideální do Prahy pro maminy na rozvoz dětí do školek. Občas si to někdo koupí na polňačky :) Moc se mi nechce věřit základní ceně 39 tis. USD, první model bude spíš za těch 69 tis. USD.
Radek Skrbek
Radek Skrbek
Proboha proč by si to nehodí kupoval do Prahy.
Tohle je americké auto pro Američany.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze