Supercharger u Prahy je těsně před otevřením. Máme fotky

Supercharger u Prahy je těsně před otevřením. Máme fotky
  • K otevření ultrarychlé nabíječky dojde již tento měsíc
  • S velkou pravděpodobností jde o nové, výkonnější a vodou chlazené modely
  • Poblíž jsou také rychlonabíjecí stanice typu ABB pro další typy elektromobilů
  • U stanice stojí hrubá stavba, což by mohl být první showroom Tesly v Česku

Majitelé tesel, slavte! O tom, že se plánuje stavba druhé nabíječky Supercharger kousek od Prahy, se spekuluje už nějaký čas, ostatně jsme vás o tom rovněž informovali. Nyní už je prakticky jasné, že bude skutečně kousek od Prahy, konkrétně ve Vestci na jižní straně města nedaleko městského okruhu.

Supercharger v Praze

K otevření pravděpodobně dojde v první polovině září. Podle našich informací by se mohlo jednat o nové, vodou chlazené Superchargery. Ty mají nabízet vyšší výkon a jsou rozeznatelné podle jiného vzhledu. Tyto stanice nejsou prakticky nikde osazeny, a tak bychom mohli být jedni z prvních, kde jsou tyto nové nabíječky k dispozici.

Ochuzeni nebudou ani majitelé ostatních elektromobilů. Vedle Superchargerů budou stát i klasické ABB stanice tak, jako tomu je u Superchargerů u Humpolce. Provozovatelem bude ČEZ. Stanice se staví kousek od Motelu u Krbu, takže při nabíjení je možnost se zde najíst, případně dokonce i přespat.

Supercharger v Praze

Kousek od nabíjecí stanice s velkou pravděpodobností vyroste i první showroom Tesly v České republice. Momentálně se totiž pár metrů od Superchargeru nachází hrubá stavba. Jeho otevření je podle našich informací plánováno na první polovinu příštího roku. To by konečně znamenalo příchod Tesly do Česka, kde dosud oficiální zastoupení chybí. Nejblíže je zatím Tesla oficiálně přítomna v Rakousku nebo Německu.

Zdroj: elektromobily-os.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze