Starší Superchargery budou mít ještě vyšší výkon. Nabíjení se zkrátí o 20 %

Starší Superchargery budou mít ještě vyšší výkon. Nabíjení se zkrátí o 20 %
Fotografie: Tesla
  • Původně měla předchozí generace Superchargerů nabídnout výkon 120–145 kW
  • Mluvčí Tesly však serveru electrek.co sdělil, že maximální výkon je 150 kW
  • Doba nabíjení by se tak měla zkrátit zhruba o 20 procent

Rychlost nabíjení elektromobilů je velké téma. Pro jednoho je to překážka, pro druhého čas, který dokáže využít ať už u šálku kávy, nebo si vyřídí nějaké pracovní povinnosti. Automobilky se snaží, aby jejich elektrická auta byla nabitá co nejrychleji, a nejdále je v tomhle odvětví Tesla, a to především díky vlastní síti nabíjecích stanic.

Nový Supercharger s konektorem CCS Combo

Není tomu tak dlouho, co Tesla představila Supercharger V3, který dokáže nabíjet výkonem až 250 kW. Novinkou je také to, že každý Supercharger bude mít svůj zdroj, takže odpadá dělení maximálního výkonu mezi dva stojany. Supercharger V3 používá kapalinou chlazený kabel. Je lehčí, pružnější a také efektivnější – má menší ztráty. V praxi dokáže Supercharger V3 Teslu Model 3 Long Range nabít za pět minut na 120 kilometrů.

Tesla však tehdy zvýšila i výkon starších Superchargerů. Mluvilo se o tom, že předchozí generace zvládne dát výkon od 120 až 145 kW. Nyní mluvčí Tesly serveru electrek.co sdělil, že maximální výkon je 150 kW. Doba nabíjení by se i na starších Superchargerech měla zkrátit zhruba o 20 procent. Pokud často jezdíte elektromobilem, tak se podívejte i na naší mapu nabíjecích stanic.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze