Stánek SEATu v Ženevě se ponese v duchu sportu a technologie

Stánek SEATu v Ženevě se ponese v duchu sportu a technologie
  • K vidění bude Cupra e-Racer, elektricky poháněný zavodní stroj
  • Vyzkoušíme si i aplikaci Shazam, kterou SEAT integroval do svého infotainment systému
  • Chybět nebude ani SEAT Ibiza FR s pohonem na CNG

Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT, představil několik dní před otevřením Ženevského autosalonu 2018 během webové videokonference připravované novinky značek SEAT a Cupra. O co přesně šlo?

Na ženevském autosalonu bude poprvé k vidění model od značky Cupra. SEAT z Cupry udělal samostatně stojící značku, podobně jako třeba máme DS, které dříve spadalo pod Citroën. Konkrétně bude k vidění Cupra Ateca s výkonem 300 koní, pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou. Ačkoli tohle pro nás není časté téma, navazujeme na to, že v Ženevě bude k vidění i jiné, sportovní nářadí.

Na mysli mám Cupru e-Racer. Tento vůz bude na mezinárodním autosalonu v Ženevě představen ve světové premiéře. Cupra e-Racer bude skutečným závodním vozem s trvalým výkonem 300 kW a nejvyšším výkonem až 500 kW. Hádáte správně – písmeno „e“ před názvem znamená, že se o pohon bude starat elektřina.

Dále bude poprvé k vidění například SEAT Ibiza FR ve verzi s motorem 1.0 TGI o výkonu 90 koní na stlačený zemní plyn, tedy CNG. A jak už to poslední roky u SEATu bývá, dočkáme se i nějaké té technologie.

SEAT Cupra e-Racer

Konkrétně půjde o nové digitální přístroje. Ty budou mít v nabídce modely Ateca, Leon Cupra R ST, Leon FR a Arona. A poprvé si budeme moci osahat, jak dobře bude fungovat aplikace Shazam, kterou SEAT integrovat do svého infotainment systému.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze