Stále více zákazníků v zahraničí využívá sdílení vozidel car2go

1
Stále více zákazníků v zahraničí využívá sdílení vozidel car2go
  • Počet pronájmů vozidla při pobytu v zahraničí vzrostl v prvním čtvrtletí o 80 procent na 33 tisíc jízd
  • Celoevropský roaming umožňuje snadné používání služeb car2go v tuzemsku i zahraničí

Carsharing je nejen řešení pro ucpaná města, ale také jde o jistou módní záležitost. Svůj carsharing má i Mercedes. Ten se jmenuje car2go a využívá ho stále více a více lidí. V prvním čtvrtletí vzrostl počet pronájmů během pobytu v zahraničí o 80 procent na 33 tisíc jízd. Jedná se jak o cesty obchodních cestujících, tak i o návštěvy turistů ve městech.

V Německu si sdílení oblíbili zákazníci pocházející z jiných evropských lokalit s nabídkou programu car2go. Počet pronájmů vzrostl v prvním čtvrtletí o 79 procent na 19,5 tisíce jízd. Také němečtí zákazníci rádi využívají nabídku car2go v evropských velkoměstech, ať už v Itálii, Španělsku, Nizozemí nebo Rakousku.

Společnost car2go zvýšila v uplynulém roce počet pronájmů o 49 procent na 22 miliónů. Jednička na mezinárodním trhu má na celém světe již více než 2,4 miliónu zákazníků ve 26 lokalitách. V Evropě to je více než 1,3 miliónu zákazníků ve 14 lokalitách.

„Bez ohledu na to, zda jste na dovolené, nebo na obchodní cestě, při cestování v jiných městech vás potěší praktické a snadné využívání nabídky car2go. Naši zákazníci se považují za součást mezinárodní komunity, která ráda sdílí automobily i za hranicemi své země,“ řekl předseda představenstva společnosti car2go Olivier Reppert.

Díky snadnému roamingu může každý zákazník v Evropě využívat nabídku car2go v ostatních evropských zemích. Zákazník musí jen jednou vyjádřit souhlas s místními podmínkami používání a hned se může vydat na cestu.

Car2go je 100procentní dceřinou společností Daimler AG a je lídrem na trhu v oblasti neomezeného sdílení vozidel. S konceptem sdílení vozidel car2go si mohou zákazníci kdekoli a kdykoli pronajmout vozidla smart a Mercedes-Benz za výhodné ceny (počítané za minutu pronájmu). Vyhledání, rezervace a úhrada za pronájem vozidel probíhají prostřednictvím chytrého telefonu. Služba sdílení vozidel car2go je k dispozici od roku 2008, a to v mezinárodním měřítku (14 lokalit v Evropě, z toho sedm v Německu, 11 lokalit v Severní Americe a 1 v Asii, konkrétně v čínském městě Čchung-Čching). Zákazníci mohou v rámci Evropy a Severní Ameriky používat vozidla také k cestám do zahraničí. Možnosti pronajmout si některé ze 14 tisíc vozidel bylo zákazníky využito ve více než 80 miliónech případů.

Zdroje: tisková zpráva