Společnost Stark Drive přišla s revolucí mezi elektrokoly

Společnost Stark Drive přišla s revolucí mezi elektrokoly
  • Nové elektrokolo už levněji neseženete, cena Stark Drive Mini začíná na 299 dolarech, tedy 6,5 tisících korun
  • Můžete mít až 193 centimetrů a 120 kilogramů
  • Kolo uhání rychlostí až 25 kilometrů a ujede 15 kilometrů
  • Společnost nabízí pestrou škálu upgradů

Elektrická kola jsou po světě k dostání ve všech tvarech, velikostech od velkých jízdních kol až po roztomilá skládací kolečka. Ve většině případů se však cena pohybovala velmi vysoko. Proto společnost Stark představila cenově dostupný Stark Drive Mini za 299 dolarů, tedy za cca 6,5 tisíce korun.

Stark Drive je stockholmská společnost, která na trhu není až tak dlouho, ale loni se proslavila svým druhým modelem skládacího elektrokola za 399 dolarů, tedy za necelých 9 tisíc korun. I přes malé rozměry kola společnost tvrdí, že se na něm projede i čahoun se 193 centimetry vážící až 120 kilogramů.

Stark Drive Mini e-bike, postavený tak, aby byl přenosný a vysoce přizpůsobitelný, vám poskytne vše, co si přejete pro své dojíždění a každodenní používání. Stark Drive Mini lze snadno sklopit po příjezdu do cíle a pohodlně přenést do kanceláře nebo učebny. Stark Drive je také dostatečně kompaktní, aby bylo možné ho vzít i do letadla, což vám zvýší mobilitu, ať cestujete kdekoliv,“ nechali se slyšet zástupci společnosti.

V zadním kole se nachází 250W motor, se kterým můžete uhánět až 25 kilometrů za hodinu do vzdálenosti až 15 kilometrů. Když budete šlapat do pedálů, tato vzdálenost se může prodloužit až na 40 kilometrů. Základní model je dodáván s vyměnitelnou baterií s parametry 36 V, 7 Ah a 252 Wh, která je uložena uvnitř rámu. Za další poplatek je možné si dokoupit 9 Ah nebo 12 Ah baterii pro zvýšení dojezdu.

Spark Drive nabízí pestrou škálu všelijakých upgradů, jako například řemenový pohon, barevný displej, zvýšení výkonu na 350 W, pneumatiky bez vzduchu, blatníky, sledování přes GPS a další. I přes to má základní model slušnou výbavu – nabízí například USB port pro nabíjení telefonu, integrované světlomety či klakson.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze