Společnost Dyson potvrzuje plány na výrobu elektrického vozidla

Společnost Dyson potvrzuje plány na výrobu elektrického vozidla
  • Společnost Dyson potvrzuje, že se chystá v roce 2021 představit své první elektrické vozidlo
  • Tým 400 inženýrů vyvíjí vozidlo v Dysonově technologickém kampusu v britském Hullavingtonu
  • Dyson rovněž potvrzuje vznik výrobní linky pro své vozy v Singapuru, která má být dokončena v roce 2020

Společnost Dyson dnes oficiálně oznámila, že její vedení rozhodlo o vybudování prvního vlastního automotive výrobního závodu v Singapuru. Spuštění provozu ve dvoupodlažním výrobním zařízení na zakázku je naplánováno na rok 2020. Začátkem tohoto roku společnost Dyson ohlásila, že investuje 200 milionů liber do nových budov a zkušebních zařízení ve svém areálu na letišti Hullavington Airfield ve Velké Británii. Dyson nadále pokračuje v globálních investicích v oblasti nových technologií ve výši 2,5 miliardy liber.

Hullavington

Rostoucí automotive tým společnosti Dyson dosahuje vynikajícího pokroku ve vývojových aktivitách v nejmodernějších hangárech na letišti Hullavington ve Wiltshire, kde investujeme 200 milionů liber. Je zřejmé, že nyní musíme rychle postupovat k výrobě a montáži. Rozhodnutí o tom, kde se bude naše auto vyrábět, je velmi komplexní, založené na dodavatelských řetězcích, přístupu na trhy a dostupnosti odborných znalostí, které nám pomohou dosáhnout našich ambicí. Jsem potěšen, že vám mohu oznámit, že vedení společnosti Dyson nyní rozhodlo, že naše první automobilové výrobní zařízení bude v Singapuru. V prosinci začneme s výstavbou, kterou dokončíme v roce 2020 a splníme tak časový plán projektu,“ píše CEO společnosti Jim Rowan zaměstnancům.

Stávající přítomnost našeho týmu v Singapuru, v kombinaci s významnými pokročilými zkušenostmi v oblasti výroby, jsou předvojem. Singapur také nabízí přístup k trhům s vysokým růstem, stejně jako rozsáhlý dodavatelský řetězec a vysoce kvalifikovanou pracovní sílu. Nákladnost výroby v Singapuru je sice poměrně vysoká, stejně tak je ale silný tamní tah na branku v rozvoji a využívání pokročilých technologií. Je proto správným místem pro výrobu vysoce kvalitních strojů nabitých technologiemi, tedy i našeho elektrického vozidla.“

Historie značky Dyson v Singapuru začala před 11 lety s malým inženýrským týmem, který vyvinul naše vysokorychlostní digitální elektromotory. Od té doby jsme se značně rozrostli, nyní zde zaměstnáváme 1 100 lidí a v Singapuru jsme vyrobili více než padesát milionů vysokorychlostních motorů Dyson Digital Motors. Naše RDD týmy v Singapur Technology Center a Advanced Manufacturing Center vybudovaly špičkové know-how a představily společnost Dyson v nejlepším světle. Singapur je pro naši budoucnost zcela zásadní a očekáváme růst počtu členů našeho tamního týmu na dvojnásobek.“

Dyson je po stránce vývoje, dodávky a realizace technologií skutečně globální společností. Toto rozhodnutí je skvělou zprávou pro naše výjimečné týmy v Singapuru i Velké Británii. Jedná se o projekt s rychlým vývojem, který je vzrušující a stěžejní pro naši společnost. Děkujeme za vše, co děláte, abyste nám pomohli realizovat naše ambice,“ uzavírá Rowan.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze