Splnit plán čisté mobility pro rok 2030 nemá být pro Hyundai velký problém

6
Splnit plán čisté mobility pro rok 2030 nemá být pro Hyundai velký problém
Fotografie: Hyundai
  • Hyundai chce v roce 2021 nabízet 60 modelů v ekologickém provedení
  • Nejnovějším přírůstkem do plánu čisté mobility je Hyundai Kona Electric
  • Hyundai nemusel omezovat či rušit nabídku motorizací jako jiné značky

Společnost Hyundai již v minulosti uvedla svůj ambiciózní plán – v globálním měřítku postupně rozšiřovat ekologicky šetrnou paletu vozů, a to o 22 modelů do roku 2020. V roce 2021 tak bude v Evropě nabízeno 60 % vozů v ekologickém provedení. Všechny osobní vozy Hyundai jsou zároveň již nyní připraveny na emisní normu Euro 6d Temp, která má vstoupit v platnost v roce 2019.

O nutnosti snižování emisí v dopravě jednali v minulém týdnu také zástupci zemí EU, kteří se dohodli, že do roku 2030 by osobní automobily vyráběné v Evropské unii měly vypouštět o 35 % méně oxidu uhličitého než v roce 2021, dodávky pak o 30 % méně. „Pro značku Hyundai je společenská odpovědnost velice důležitá, a proto jde – jakožto významný automobilový výrobce – dlouhodobě čisté mobilitě naproti. V současné době má Hyundai nejširší nabídku elektrických a hybridních pohonů. Samostatnou kapitolou je pak pohon na vodíkové články,“ vysvětlil specialista komunikace Hyundai Jan Pohorský s tím, že Hyundai bude v této iniciativě pokračovat i nadále. Hyundai má již nyní 80% podíl na trhu osobních vozů s vodíkovým pohonem. V celé EU je nyní 500 těchto osobních aut, z čehož 200 jezdí jako taxíky v Paříži. Hyundai navíc do roku 2023 dodá 1 000 nákladních vozů s vodíkovým pohonem do Švýcarska.

Dvaadvacet ekologicky šetrných vozů a pozice světové dvojky v produkci v této oblasti – to jsou plány Hyundai pro rok 2020. Již nyní automobilka pravidelně uvádí na trh modely, které postupně mění tvář celého oboru vozů s ekologickými pohony. Výzkum v této oblasti zahrnuje jak postupné zvyšování účinnosti hnacích ústrojí, tak i zlepšování aerodynamiky a snižování hmotnosti vozů.

Automobily Hyundai byly perfektně připraveny na povinnost plnění emisní normy Euro od 1. září. Hyundai nemusel omezovat či rušit nabídku motorizací jako jiné značky – naopak rozšířil nabídku elektrizovaných automobilů o další varianty s nižšími či nulovými emisemi. Osobní modely jsou zároveň s předstihem nabízeny v provedení odpovídajícím požadavkům normy Euro 6d Temp, která vstoupí v platnost skoro až za rok, o čemž se zejména tuzemské konkurenci může jen zdát.

Diskuze ke článku
Mistr Jan
Tohle je ukázkový vzor toho, jak by měla automobilka prezentovat svoje ambice. 60 modelů v eko verzi do 3 let, neskutečné. Kdo se na Hyundai hrabe. Mají můj respekt.
Tomíno
Taky si myslím že to pro Hyundai nebude sebevětší probléém už jen a jak krátkou dobu vydala eco a elektro vozy držím pěstí.
Honzajs
Říkám pořád, že Hyundai je špička v oblasti elektromobility! To co předvádějí je bomba, nemluvě o té Koně, která má nájezd nějakých 450km? Smekám.
Miller
Jde to furt do předu a myslím si že hyundai to dá. A že v roce 2021 bude nabízeno již 60% aut co bude v eco provedení si myslím že je super a držím palce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze