Sice mi platíte a zadarmo pomáháte, ale stejně mlčte. Elonu Muskovi ujely nervy

16
Sice mi platíte a zadarmo pomáháte, ale stejně mlčte. Elonu Muskovi ujely nervy
Fotografie: Tesla
  • Elonu Muskovi se stále daří udržovat nepochopitelně vysokou loajalitu fanoušků
  • Procházejí mu věci, které by šéfovi jiné značky prošly jen velmi stěží
  • Přesto neváhá ostře setřít ani člověka, který zaplatil za jeho auto a ještě mu nezištně pomáhá

Zní to tak trochu jako ekonomická pohádka. Elon Musk své Tesly neustále zdražuje, i když už má jednu z nejvyšších marží v oboru, nezdržuje se marketingem ani oficiální komunikací s vnějším světem a když potřebuje spoustu testovacích dat, prostě se obrátí na majitele Tesel. Na ty, kteří si koupili auto, zaplatili nemalé peníze za funkci FSD, která dodnes není hotová a ani neposkytuje to, co od ní bylo očekáváno, a ještě Tesle ochotně poskytují spousty cenných dat. Tesla, která patří mezi nejbohatší automobilky světa, tak má zadarmo širokou a účinnou spolupráci svých fanoušků. Ani to ovšem podle electrek.co Muskovi zřejmě nemusí stačit...


Na Twitteru, o který se Elon Musk tak intenzivně zajímá a který je prakticky jedinou platformou, skrz níž může vnější svět s Teslou komunikovat, se totiž zachoval nepěkně ke členovi testovacího týmu. Tedy člověku, který si, jak popsáno výše, koupil za svoje peníze nejen Teslu, ale do ní i stále nefunkční systém FSD, následně byl na základě hodnoticích kritérií vybrán do původně velice úzké, nyní však stále širší skupiny, který mu upřímně popsal své zkušenosti s nejnovějším vydáním FSD 10.69. A povzdechl si, že jsou podle jeho názoru upřednostňovány podružnosti na úkor důležitých problémů. Konkrétně jmenoval tzv. Chuck Complex Left Turn, což je způsob, jakým FSD řeší jednu konkrétní atypickou křižovatku v Huntingtonu na Floridě na základě dat jiného člena testovacího týmu, který přes ni jezdí.

Elon Musk však zareagoval překvapivě. Místo racionální odpovědi testerovi odsekl, aby si příště rozmyslel, zda chce být členem testerské skupiny a následně si na něco stěžovat. Jako by právě to nebyl hlavní smysl této činnosti. Příznačné je, že pan James Locke se následně Muskovi ještě omluvil, místo, aby jej po zásluze odkázal do příslušných mezí a připomněl mu, že zakoupil nefunkční produkt a za svou ochotu jej zadarmo testovat ve prospěch výrobce by aspoň očekával slušné chování, když už ne vděk. Dost možná má Elon Musk jako veřejně přiznaný autista problém identifikovat lidské emoce, jenže o velkou část jedinečnosti už přišel, takže si podobným chováním může zadělat na velké problémy. Pohár trpělivosti může přetéct velice snadno.

Diskuze ke článku
Roman Horák
Roman Horák
A vy máte jakou poruchu?
Tady se takhle urážet a nadávat, jen proto, že se někdo opřel a to ještě slušně, očividně do vaše "boha"?
Protože jinak musíte mít určitý stupeň debility, nebo obojí. Když řeknete něco takového, vzhledem k tomu, že o autismu je tam jediná věta. To ještě na konci článku v předposlední větě a ve spojení s problémem s pochopení autistů rozpoznávat emoce. Což je fakt. Stejně jako je v článku, že tohle bylo ze strany Muska nevhodné chování. A to opravdu bylo.
Otakar Lukaštík
Otakar Lukaštík
Další manipulativní článek. Pane redaktore z jakého důvodu jste konkrétně necitoval Muskovu odpověď? Byla moc slušná a neseděla by vám do plivance, který jste napsal? A vlastně by se i ukázalo, že titulek je vyloženě lživý, Musk skutečně nervy neztratil.
Navíc pán je přihlášený v úzkém kruhu beta testerů, kteří mají přístup k testovacím verzím před vydáním. Komentovat tyto neveřejné testovací verze je skutečně nevhodné.
Ben Slavíček
Ben Slavíček
Tak takhle odporny skvar aby jeden pohledal. Stavet clanek o Tesle na tom, ze Musk je autista, to je humus stejneho razeni, jako kdyby Musk pral auorovi clanku smrt za to, co o nem tenhle ubozak napsal.
Adam Jensen
Adam Jensen
Tak chybi mu trocha slusneho chovani...co k tomu rict. Snad jen ze mlyny melou sice pomalu ale zodpovedne a jak ten cas nastane tak ho kopnou do zadnice jak jeho zamestnanci v automobilce Tesla tak tihle testeri autonomniho rizeni, kteri si od nej koupily auto ktere ale je z poloviny nefunkcni kvuli nefunkcnimu autonomnimu rizeni. A pak uz bude namydleny....lidi kteri pracuji v jeho automobilce si muzou najit jinou, mozna lepsi praci nez se nechat nutit pracovat v dobe kdy se v USA nepracuje atd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze