Sériové auto s nejlepším zrychlením na světě ještě zrychlilo

1
Sériové auto s nejlepším zrychlením na světě ještě zrychlilo
  • Zrychlení z 0 na 60 mil za hodinu proběhne u Tesly Model S za 2,4 vteřiny
  • Vylepšení proběhlo i u Modelu X P100D

Před týdnem nás Elon Musk dráždil, že by Tesly Model S a X P100D mohly být ještě rychlejší. Tentokrát zakladatel americké automobilky informaci o dalším zrychlení zkonkretizoval. Oznámení nebylo nikterak oficiální, ale proběhlo opět na oblíbené mikroblogovací síti Twitter.

K dispozici je zatím pouze údaj o zrychlení z 0 na 60 mil za hodinu, což úplně přesně neodpovídá našemu zrychlení z 0 na 100 km/h, nicméně by rozdíl měl činit zhruba jednu desetinu vteřiny. Nové zrychlení v imperiálních jednotkách během 2,4 vteřiny je ale bez diskuzí neskutečná hodnota. Závod na čtvrt míle pak elektrický sedan zvládne za neméně působivých 10,6 vteřiny. Zrychlení se dočká i Model X, který si ve sprintu rovněž polepší o 0,1 vteřiny. Internet se tak již plní úsměvnými obrázky další povinné výbavy každého majitele Tesly Model S P100D.

Tesla Neckbrace

Angličtiny znalým jistě neuniklo, že tentokrát v této souvislosti padla zmínka o regulérním updatu softwaru, který by měl přijít příští měsíc. Elon Musk dříve mluvil pouze o tzv. easter eggu, což vytvářelo dojem, že majitelé budou muset příslušnou položku pro aktivaci vylepšení sami objevit v palubním systému, nicméně tento tajemný výraz si neodpustil ani nyní. Co přesně má tedy Tesla Motors za lubem, na to si budeme muset počkat do prosince.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
Anonym
To mi prijde trochu zbytečne plytváni kapacity baterie i tak vo vyššich rychlostech bude strácet nad jiními auti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze