Rolls-Royce Phantom bude elektromobil. Plug-in hybrid je prý slepá cesta

Rolls-Royce Phantom bude elektromobil. Plug-in hybrid je prý slepá cesta
  • Ředitel značky řekl, že nemá rád mezikroky
  • Automobilka již jeden elektrický Phantom má

Většina automobilek začíná s elektrifikací pomocným plug-in hybridním můstkem. Automobilka Rolls-Royce se však rozhodla, že je plug-in hybrid pouze slepou uličkou, a chystá skočit do elektromobility po hlavě. Automobilka zaštítěná BMW Group oficiálně oznámila čistě elektrickou superluxusní limuzínu Phantom.

Ředitel Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös doslova u té příležitosti řekl: „Půjdeme do čistě elektrického pohonu, neděláme žádné mezikroky. Bezemisní znamená bezemisní.“ Automobilka prý zatím od svých zákazníků odezvu na elektromobily nemá, ale jde spíše o celý automobilový průmysl, který se rozhodně posouvá tímto směrem.

Rolls-Royce Vision Next

Rolls-Royce není v tomto oboru žádný zelenáč. Svůj elektrický Phantom již před pár lety představil a prezentoval ho stávajícím zákazníkům. Těm se elektromobil líbil, problém byl pouze s dojezdem, který byl v té době pouze 200 kilometrů. Původně britské automobilce s pohonem pomůže BMW, které má již velmi dobré zkušenosti. Kdy ale elektrický Phantom přijde se zatím neví.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze