Rivian propustí 1 % zaměstnanců

Rivian propustí 1 % zaměstnanců
Fotografie: Rivian
  • Jedná se už o druhou vlnu propouštění v tomto roce
  • Na každém voze prodělává 1 milion Kč

Společnost Rivian dle reuters.com plánuje další kolo propouštění, což následuje pouhé dva měsíce poté, co snížila počet svých zaměstnanců o 10 %. Mluvčí společnosti Rivian uvedl, že to bylo těžké, ale nezbytné rozhodnutí, které bylo učiněno s cílem podpořit dosažení pozitivní hrubé marže do konce roku. Tento krok postihl přibližně 1 % pracovní síly společnosti, která k 31. prosinci čítala 16 790 zaměstnanců.

Rivian se tak přidává k dalším výrobcům elektrických vozidel, kteří v poslední době oznámili propouštění jako reakci na snižující se poptávku a potřebu optimalizace nákladů. Automobilka tímto krokem podniká opatření ke snížení nákladů a optimalizaci svého provozu, zatímco se snaží udržet krok s výzvami spojenými s výrobou elektrických vozidel. Společnost udržela své výrobní tempo v prvním čtvrtletí před plánovanou odstávkou závodu, během níž plánuje zvýšit výrobní kapacitu a zefektivnit procesy s cílem snížit náklady.

Podle výroční zprávy společnosti Rivian ztratil v roce 2023 zhruba 43 000 dolarů (cca 1 milion Kč) na každém vyrobeném vozidle a loni vykázal celkovou čistou ztrátu ve výši 5,4 miliard dolarů (127,9 mld. Kč).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze