Renault v Paříží představuje svojí vizi budoucnosti městské mobility EZ-PRO

Renault v Paříží představuje svojí vizi budoucnosti městské mobility EZ-PRO
  • EZ-PRO je další vizí městské mobility, tentokráte v podání automobilky Renault
  • Jde o koncept robotického vozu pro dodávky zboží ve městě

Renault EZ-PRO je koncept robotického vozu pro dodávky zboží ve městě „na poslední míli“, který zahrnuje i lidského asistenta. EZ-PRO je součástí série konceptů robotických vozů Renault zaměřených na služby městské a sdílené mobility. Tento futuristický koncept se skládá z autonomního „pod leaderu“ a z jednoho nebo více různých autonomních robotických „podů“ přizpůsobitelných široké škále použití a formátů.

EZ-PRO má lidského asistenta, který sleduje jak dodávku zboží a služeb, tak i vozový park autonomních robotických „podů“, které ho doprovází. Tento jedinečný projekt robotických vozů, který nemá ve světě obdoby, ukazuje že skupina Renault věří, že člověk bude ještě dlouho hrát ústřední úlohu v oblasti přepravních služeb. Díky EZ-PRO budou mít koncoví uživatelé možnost přesného výběru, kam, kdy a jak jim bude zboží dodáno, a to 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Nákladový prostor, regály a jednotlivé režimy dodání nabízené u EZ-PRO jsou přizpůsobené široké škále přepravovaných balíků.

Renault EZ-PRO představuje sdílené řešení. Konvoj „podů“ vychází z téhož „hubu“ a je řízený týmž operátorem, který může přepravovat různé druhy nákladů a zboží. Každý z „podů“ má svého hlavního partnera, svůj koncept, své zákazníky a své místo dodání. Podobně jeden „pod“ může provádět jednu sérii dodávek pro internetový obchod a jinou sérii pro jiný obchod. „Pody“ mohou být také dočasně pronajímány jejich vlastníkem s jednou platformou podle konfigurace a zjištěných potřeb dodávky. Tyto sdílené scénáře přispívají k maximalizaci produktivity „podů“ a snižují náklady dodávky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze