Reinkarnovaný Opel Frontera lze již objednávat. Jako první půjde koupit hybrid

3
Reinkarnovaný Opel Frontera lze již objednávat. Jako první půjde koupit hybrid
Fotografie: Opel
  • K dispozici jsou dvě výbavy a dvě výkonnostní verze motoru 1.2 Turbo
  • Plně elektrická verze půjde objednat od konce letošního roku
  • Silnější provedení vychází dle akčního ceníku na částku 589 990 Kč

Opel právě dnes oznámil vstup nové generace modelu Frontera na český trh. Formou tiskové zprávy nás informuje o tom, že se otevřela možnost rezervací, avšak zatím nejde koupit plně elektrické provedení. Místo toho se zatím dá objednat hybridní varianta s 48V technologií. Na plně elektrické provedení dojde řada až ke konci letošního roku. A kolik si tedy Opel účtuje za svůj nový model, který svým jménem odkazuje na populární offroad z 90. let? Cena hybridního SUV začíná na částce 549 990 Kč, za což zákazník dostane verzi s benzinovým motorem 1.2 Turbo o výkonu 74 kW. Náročnější mohou objednat výkonnější verzi s tentýž motorem 1.2 Turbo, který ale disponuje výkonem 100 kW a dle akční nabídky aktuálně vychází na částku 589 990 Kč.

„Nová Frontera míří na city i rozum: Svým designem se odlišuje od konkurentů a zároveň se profiluje jako vysoce praktický rodinný automobil, který za rozumnou cenu nabízí mimořádně hodnoty,“ říká Josef Šopík, šéf českého zastoupení německé automobilky Opel. „Nejsilnějšími stránkami Frontery našeho nového SUV jsou flexibilita, prostornost a perfektně poskládaná výbava. Jako velkou výhodu vidíme i to, že Frontera je nejenom tradičně pětimístná, ale máme i sedmimístné verze. To z ní dělá ideální vůz pro početnější rodiny, skupiny přátel a obecně aktivní osobnosti,“ dodává dále Šopík.

Nový Opel Frontera vyniká také vysokým statickým zatížením střechy, které činí až 240 kg. Základním prvkem výbavy je i prostorný zavazadelník o objemu 460 l, který se sklopením zadních sedadel zvětší až na 1 600 litrů. Ohledně dvou nabízených hybridních variant se sluší dodat, že zážehový motor funguje v kombinaci s elektromotorem o výkonu 21 kW/28 k. Výraznou novinkou je zde elektrifikovaná šestistupňová dvouspojková převodovka, která je standardem pro všechny verze. Podle metodiky WLTP si hybridní Frontera řekne jen o 5,5 l benzinu na 100 km a maximální rychlost verze 1.2 Turbo s výkonem 74 kW činí 180 km/h, silnější verze s výkonem 100 kW se rozjede až na 190 km/h.

Novinka je na českém trhu dostupná ve dvou výbavových stupních: Frontera Edition a Frontera GS. Už základní verze Edition bude mít velmi bohatou výbavu, kam se řadí například Intelli-LED světlomety, manuální klimatizace, kompletní elektrické ovládání oken a zrcátek, 10“ digitální přístrojový panel, inteligentní tempomat a nebo systém rozpoznávání dopravních značek. Vyšší verze GS potom dostane např. multimediální infotainment s 10“ barevným dotykovým displejem a navigací, zadní kameru, bezdrátovou nabíječku telefonu, ergonomická sedadla Intelli-Seat, automatickou klimatizaci nebo 17" litá kola.

Technické parametry Opel Frontera Hybrid 74

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 380 × ? × ? mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon74 kW, 100 koní, točivý moment: 205 Nm
Nádrž? l
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
Jaros 00071
Do SUV patří DIESEL ‼️ Tyhle tragický mini motory Opelu moc nepomůžou. A elektro už vůbec nikdo nechce!!! Vraťte zpátky JTD od Fiatu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze