Redaktoři fDrive ovládli kategorii elektromobilů v Rallye večerní Prahou

Redaktoři fDrive ovládli kategorii elektromobilů v Rallye večerní Prahou
  • Soutěž byla rozdělena na 2 etapy
  • Každá obsahovala nemálo nástrah
  • Na start se postavilo 44 posádek

O tomto víkendu se jel již 55. ročník Rallye večerní Prahou. Soutěžící byli rozděleni na muže, ženy, historická vozidla a elektromobily. V soutěži startovalo 44 posádek. Posádka fDrive.cz ve složení Jakub Špaček a Jiří Paroubek se díky redakčnímu Volkswagenu e-Golf od společnosti E-CARS RENT celkově umístila na 16. místě a s přehledem ovládla kategorii elektromobilů.

Rally večerní Prahou 2018

Soutěž má charakter jakéhosi orientačního závodu po Praze a okolí. Je rozdělena na denní a noční etapu, kdy každou museli účastníci projet podle specifického itineráře. Během cesty musely posádky plnit nejrůznější úkoly, například testy z historie týkající se míst, kterými projížděly.

Rally večerní Prahou 2018

Večerní (noční) etapou pak celý závod v sobotu vyvrcholil. Posádky čekal seznam pražských ulic, které musely projet v daném pořadí. Po cestě posádka musela minout kontroly, které mohly být i tajné. Na různých místech v etapách byla umístěná písmena, která závodníci museli zapisovat do itineráře a na konci každé etapy odevzdat. Chybějící písmenko znamenalo trestné body. Každá etapa byla navíc také testem pravidelnosti, podobně jako v Czech New Energies Rallye. Posádky musely dodržovat průměrnou rychlost a dopředu stanovený příjezd do časových kontrol. Pozdní nebo předčasný příjezd opět znamenal trestné body.

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2015) e-Golf

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 270 × 1 799 × 1 450 mm, 1 585 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon85 kW, 115 koní, točivý moment: 270 Nm
Baterie24,2 kWh (20,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 190 km
Cena od930 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze