PSA pokračuje v elektrické ofenzívě. Co chystá?

PSA pokračuje v elektrické ofenzívě. Co chystá?
Fotografie: Peugeot
  • PSA potvrzuje svůj závazek nabídnout 100 % své modelové řady v elektrické verzi, a to jak u osobních, tak užitkových vozů.
  • K 1. září 2019 bude skupina PSA splňovat veškeré technologické požadavky, aby vyhověla nové normě Euro 6 s protokolem WLTP

Vozy Peugeot Boxer Electric a Citroën Jumper Electric budou v nabídce se dvěma úrovněmi dojezdu podle zvolené verze: 225 km v cyklu NEDC v případě verze s kratším dojezdem a 270 kilometrů v případě verze s vyšším dojezdem. Vozy budou vyráběny v továrně Sevel ve Val di Sangro (Atessa, Itálie) a následně elektrifikovány a homologovány prostřednictvím partnerské společnosti BD AUTO.

Peugeot e-208

V roce 2020 budou v segmentu kompaktních furgonů k dispozici elektrické verze vozů Peugeot Expert a Traveller, Citroën Jumpy a SpaceTourer, Opel/Vauxhall Vivaro Cargo a Vivaro Life. V segmentu malých dodávek nabízí skupina PSA již od roku 1998 vozy Peugeot Partner Tepee Electric a Partner Electric, dále Citroën E-Berlingo Multispace a Berlingo Electric. Nová generace těchto vozů Peugeot a Citroën, stejně tak jako vozy Opel/Vauxhall, budou k dispozici v elektrické verzi do roku 2021.

Philippe Narbeburu, ředitel divize Užitkové vozy skupiny PSA, prohlásil: „V souladu s naším strategickým plánem Push to Pass pokračujeme v elektrifikaci všech našich modelových řad. Tato nová nabídka představuje pro naše značky významnou konkurenční výhodu ve velmi konkurenčním segmentu. Posilujeme tak naše vedoucí postavení v Evropě a splňujeme nové potřeby bezemisního provozu, aniž bychom se vzdali užitných charakteristik a funkcí našich vozů, vycházejících z náročných požadavků našich firemních zákazníků.“

K 1. září 2019 bude skupina PSA – která již před vstupem nové normy v platnost vybavila své vozy technologiemi, jako jsou selektivní katalytická redukce a filtr pevných částic pro benzínové vozy – nabízet lehké užitkové vozy se všemi vlastnostmi nutnými ke splnění nové normy Euro 6.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze