První dojmy z nového BMW 5

První dojmy z nového BMW 5
  • Vůz designově zapadá do nového stylu značky
  • Interiér se přiblížil vlajkové řadě 7

Na akci BMW xDrive Experience jsme měli tu čest si detailně prohlédnout nové BMW řady 5. Šlo o dieselovou variantu 530d, která bude v Čechách pravděpodobně nejoblíbenější. Na plug-in hybridní verzi 530e iPerformance s výkonem 252 koní si budeme muset počkat až do března. První dojmy jsou pouze statické, proto s větším představením počkáme až po jízdních zkušenostech. Na fotkách se mi nová „Pětka“ moc nelíbila, větší světla mi přišla tak nějak „korejská“. Naživo mě ale vzhled příjemně překvapil, a to nejen v exteriéru. Dobrý dojem určitě ještě podtrhla černá barva a M paket. Na design si každý musí udělat názor sám, dle mého skromného úsudku ale vzhled pěkně zapadá mezi nové BMW řady 7 a X1.

V interiéru jasně poznáte odkaz BMW. Pokud jste někdy seděli v nějakém bavorském modelu, budete tu jako doma. Nová generace urazila i v interiéru pěkný kus cesty od řady 3 k vlajkové lodi. S řadou 7 má „Pětka“ společných mnoho ovladačů, například nové, částečně dotykové ovládání klimatizace. Předváděcí kousek měl také luxusní zvukovou soustavu Bowers & Wilkins Diamond s výškovými reproduktory z čistého syntetického diamantu s výkonem 1 400 wattů.

Ovladač multimediálního systému iDrive dostal lehce vylepšený vzhled. Hlavní výhodou je ale nová grafika a především rychlost systému, kterou jsem měl možnost přímo porovnat se systémem předchozí generace. Samozřejmostí je podpora Apple CarPlay, Wi-Fi připojení a bezdrátové nabíjení. S bezdrátově nabitým telefonem pak přichází výhody služeb BMW ConnectedDrive včetně BMW Connected Onboard. Nechybí funkce On-Street Parking Information (OSPI) a ParkNow, které řidiči pomáhají při hledání parkovacího místa. K vozu je možno přikoupit také Display Key, jímž ale prezentovaný kus neoplýval.

Novou generaci pětkové řady už BMW potřebovalo jako sůl. Zatím to vypadá, že nenechalo kámen na kameni. Na to nejdůležitější – jak jezdí – si ale budeme muset ještě minimálně pár týdnů počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze