Prodejní úspěchy Tesly v Číně? Oproti loňsku 350% zlepšení

Prodejní úspěchy Tesly v Číně? Oproti loňsku 350% zlepšení
  • Automobilka v zemi červeného draka za první kvartál prodala 4 799 vozů
  • Asijský trh momentálně pro Teslu znamená 20 procent všech prodejů

Nastal ten správný čas k vyhodnocení prodejní výsledků za první kvartál, ve kterém se od Tesly očekávají rekordní zisky. Samozřejmě to bude hlavně díky Modelu S a Modelu X, i když Tesla již není pouze automobilkou. Z dat zabývajících se importem a registracemi nových vozů lze bez problému vyčíst, že za dobrým hospodářským výsledkem Tesly stojí především asijské země.

Tesla v Číně minulý rok dokonce ztrojnásobila prodeje na aktuálních 11 tisíc vozů ročně a trend zvyšování prodejů si bez problému drží. Jen za první kvartál tam totiž dokázala „udat“ 4 799 Modelů S a X. Ve srovnání s tímtéž kvartálem minulého roku mluvíme o 350procentním navýšení. Výsledek za celý rok by neměl být tak rozdílný, protože začátek toho letošního byl specifický. Společnost však počítá minimálně se zdvojnásobením prodejů.

Že asijský, potažmo čínský trh, je pro automobilky velmi lukrativním místem, se již ví dávno. Konkrétně u Tesly znamená Asie zhruba 20 % všech prodejů a podíl se jistě bude nadále zvětšovat. Mimo Čínu je velkým odbytištěm také Hong Kong, kde jsou elektromobily čím dál častější. Tesla ale v asijských zemích musí bojovat s tvrdší konkurencí, než je tomu v Evropě. Na tamních trzích se nabízí elektromobily nám často neznámé, s mnohem nižšími cenovkami a slušným dojezdem.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze