Problémy v ráji? Volkswagen v Emdenu prodlužuje období „letních prázdnin“

Problémy v ráji? Volkswagen v Emdenu prodlužuje období „letních prázdnin“
Fotografie: Volkswagen
  • V kombinaci s neprodloužením smluv 300 z 1 500 dočasných pracovníků se mluví o krizi prodejů
  • K situaci se vyjádřil i dolnosaský ministr hospodářství Olaf Lies

Server insideevs.com převzal zprávu místního plátku Nordwest Zeitung, který informoval o tom, že se v německé továrně Volkswagenu v Emdenu prodlužuje období „letních prázdnin“.


Konkrétně by měla být podle informací přímo od Manfreda Wulffa, šéfa podnikové rady závodu v Emdenu, uzavřena část závodu, jenž se nachází na na severozápadě Německa, po dobu šesti týdnů. Pracovníci na linkách budou mít prodlouženou původně měsíční dovolenou. Odstávka výroby se dotkne SUV ID.4 a připravovaného elektrického sedanu ID.7. Výroba modelů se spalovacími motory, včetně Passatu, údajně zůstane nedotčena.

Wulff rovněž oznámil snížení počtu zaměstnanců závodu. V srpnu 2023 podle jeho slov nebude 300 z 1 500 dočasných pracovníků prodloužena smlouva. V kombinaci s prodloužením období „letních prázdnin“ se spekuluje o krizi prodejů.

Poptávka po elektromobilech klesla o 30 % oproti původním očekáváním. Kromě toho potenciální kupci elektromobilů projevují jisté známky neochoty,“ řekl Wulff listu Nordwest Zeitung. Výroba modelu ID.7, původně plánovaná na červenec 2023, pak byla odsunuta až na konec letošního roku.


Dolnosaský ministr hospodářství Olaf Lies plátku Nordwest Zeitung řekl, že rozhodnutí Volkswagenu v Emdenu je „pochopitelné“. Jako odpověď na propad prodejů vyzval vládu ke snížení daně z přidané hodnoty (DPH) a k dalším pobídkám na podporu elektromobility.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze