Předsezonní prohlídka vaší elektrokoloběžky je důležitá pro bezpečnou jízdu

Předsezonní prohlídka vaší elektrokoloběžky je důležitá pro  bezpečnou jízdu
Fotografie: Unicooltech
  • Kvůli bezpečnosti je potřeba před sezónou provést kontrolu elektrokoloběžky
  • Je potřeba zkontrolovat šrouby, pneumatiky, kabely a další komponenty
  • Ideální je navštívit autorizovaný servis, který provede odborný servis

Elektrokoloběžka nebo elektrická motorka je ideálním dopravním prostředkem na dojíždění do práce nebo do školy. Aby však jízda byla nejen bezproblémová, ale také bezpečná, je nutné ji pravidelně servisovat. Právě nyní, když začíná jaro a mnoho jezdců se chystá vyrazit s elektrokoloběžkou na cesty, je ideální příležitost pro předsezónní prohlídku. Co vše je potřeba na vaší elektrokoloběžce či elektromotorce zkontrolovat, abyste mohli bez obav vyjet?

Elektrická motorka Talaria Sting od firmy Unicooltech

V první řadě je nezbytné zkontrolovat dotažení všech šroubů, které se po předchozím užívání mohly povolit, což by mohlo zhoršit jízdní vlastnosti elektrické koloběžky či motorky. Velmi důležité jsou také pneumatiky – nejenže mohou být po předchozí sezóně opotřebované, ale mohou být také podhuštěné. Zkontrolujte proto hloubku dezénu, a eventuální defekty či poškození. Pneumatiky nahustěte na předepsaný tlak, který se dozvíte v manuálu či na stránkách výrobce či prodejce. Pokud jste vaši elektrokoloběžku či elektromotorku pořídili u autorizovaného dovozce, jako je například firma Unicooltech, stačí se obrátit na jejich odborníky, kteří vám se správnými hodnotami ochotně poradí.

Elektroinstalace koloběžky či elektrické motorky

Během používání elektrokoloběžky občas dochází k prodření izolace kabelů, což může způsobit poruchu. Určitě proto pravidelně kontrolujte, jestli není izolace poškozená, obzvláště v místech, kde je více namáhaná. Důležité je také zkontrolovat baterii, která je srdcem elektrokoloběžky. Pokud je baterie poškozena nebo má nízký stav nabití, je nutné ji vyměnit nebo dobít. Důležité je u baterie také vybalancování jednotlivých článků, vyvážení napětí na stejnou úroveň, o což se u značkových elektrokoloběžek nebo elektromotorek stará zařízení jménem BMS.

Kontrola kabelů elektrokoloběžky v servisu Unicooltech

Kdo maže, ten jede

Jak známé přísloví napovídá, během prohlídky před nadcházející sezónou je potřeba důkladně promazat veškeré pohyblivé části elektrokoloběžky, zejména řízení a kyvná ramena. Pokud nebudou pohyblivé části důkladně namazány, hrozí například zaseknutí řízení během jízdy, což může být velmi nebezpečné. Je potřeba věnovat náležitou pozornost také ložiskům motoru.

Servis elektrokoloběžky ve firmě Unicooltech

Bezpečí především

Jelikož na elektrické koloběžce nebo elektromotorce můžete uhánět docela rychle, je velmi důležité být schopen rychle a bezpečně zastavit. Proto je nutné během předsezonní prohlídky zkontrolovat, zda brzdy fungují správně. Je nutné zkontrolovat, zdali brzdový systém není zavzdušněný a brzdové destičky nejsou opotřebované. Pokud najdete stopy opotřebování nebo poškození, je nutné dotyčné díly vyměnit. Rozhodně se přitom vyvarujte použití neznačkových dílů, se kterými můžete nadělat více škody než užitku. Autorizovaný dovozce vaší elektrokoloběžky či elektrické motorky bude mít na skladě originální díly, které zajistí bezporuchový provoz na dalších několik let.

Elektrická koloběžka od firmy Unicooltech

Předsezónní prohlídku je lepší svěřit autorizovanému servisu

Důkladná předsezónní prohlídka elektrokoloběžky či elektromotorky a její seřízení pro další sezónu vyžaduje spoustu práce, času a zejména zkušeností. Je proto lepší svěřit tuto činnost autorizovanému servisu, který nabízí například firma Unicooltech.cz - autorizovaný dovozce mnoha značek elektrokoloběžek a elektromotorek, jako jsou například DUALTRON, InMotion, NAMI ELECTRIC, KAABO, ZERO MOTORCYCLES, TEVERUN, TALARIA, Segway-Ninebot, SUR-RON nebo INOKIM. Výhoda autorizovaného servisu Unicooltech je zřejmá, jelikož jde o oficiálního dovozce, můžete zde získat originální náhradní díly přímo od výrobce. Navíc nemusíte váš přístroj nikam vozit, Unicooltech.cz nabízí I servis výjezdovým vozidlem. Jako zákazníci Unicooltech navíc získáte doživotní slevy na náhradní díly a servisní úkony, a navíc 2x předsezonní servis zcela zdarma. Vaše elektrokoloběžka tak bude mít tu nejlepší možnou péči, díky které se vyhnete poruchám a problémům, které by mohly nastat při použití generických nebo padělaných dílů.