Požár zničil dva speciální elektromobily Lancia

Požár zničil dva speciální elektromobily Lancia
Fotografie: Special ONE Racing
  • Požár zničil oba speciály během chvilky
  • Spekuluje se, že požár vznikl během nabíjení vozidla

K požáru dle informací z Instagramu Rallycross došlo v paddocku v Lydden Hill, kde se letos koná čtvrtý podnik mistrovství světa v rallycrossu. Special ONE tým, který nasazuje Lancie, jak pro Guerlaina Chicherita, tak pro nejlepšího jezdce všech dob Sébastiena Loeba, říká, že kvůli požáru nebyl nikdo zraněn. Poznamenávají také, že probíhá vyšetřování, aby se zjistilo, co způsobilo požár, a dodávají, že zaměstnanci Special ONE Racing ani zaměstnanci jeho partnerů neudělali žádné chyby při manipulaci, které by zapříčinily onen požár.

Požár dle dostupných informací vypukl ve voze číslo 9, který řídí Loeb, a nikdo na něm v tu dobu nepracoval, ale vozidlo již několik minut stálo napojené na nabíjecí systém. Ihned se však plameny rozšířily i na vůz s číslem 36, který řídil Chicherita. Některé zpravodajské kanály mají podezření, že požár vznikl z baterie jednoho z nabíjených elektromobilů, ale úřady to dosud nepotvrdily. Žádné další týmy nebyly požárem zasaženy, ale organizátoři se rozhodli neuspořádat závod World RX naplánovaný na tento víkend. V současné době se vyšetřuje, zda požár způsobila vadná baterie a jaká opatření budou nutná pro pokračování sezóny.

S vyjádřením k incidentu přispěchal i sám Sébastien Loeb. „Po požáru, který vypukl pod konstrukcí, ve které jsou umístěny naše dva vozy, bylo zásadní zprávou, že nikdo z týmu nebyl zraněn. Myslím na všechny muže a ženy, kteří pracovali nebo pracují na tomto projektu s takovým odhodláním a vášní a kteří viděli, jak se všechno během několika okamžiků rozplynulo.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze