Lancia se vrací. Chystá designový manifest pro nové časy, už brzy

Lancia se vrací. Chystá designový manifest pro nové časy, už brzy
Fotografie: Lancia
  • Lancia se chystá na velký comeback, začíná s prezentací nového designového jazyka
  • Po skulptuře Pu+Ra Zero z loňského listopadu přijíždí koncept jménem Concept

Značce Lancia nakonec koncern Stellantis naordinoval místo eutanazie resuscitaci a už pro ni vymýšlí nové místo na trhu. Nový šéf značky s libozvučným jménem Luca Napolitano začal tam, kde Italové obvykle začínají; s designem a stylem. Úplný začátek velkého návratu byl hodně neobvyklý, když Lancia na Dni designu loni v listopadu představila uměleckou skulpturu Pu+Ra Zero, která svými křivkami naznačovala, nač se mohou vyznavači krásy u značky těšit.

Druhý krok nás čeká 15. dubna, kdy značka představí nový koncepční automobil Lancia Concept, který toho o budoucím designu prozradí mnohem více. A protože je dnes doba teaserů, i značka nám jeden takový připravila a zatím ukázala jen detaily. I ty ale vypadají po čertech slibně a rovnou prozrazují jednu z novinek v análech světového designu; kruhové střešní okno, které svůj nezvyklý tvar ještě zdůrazňuje bílým lemováním. Vidíme také brutální kontrasty mezi křivkami a přímkami a k radosti Husákových dětí, které svého času v televizi hltaly závodní Lancie v 70. až 90. letech vládnoucí světovým rallye i koncová světla, jednoznačně odkazující na legendární závodní Lancii Stratos. Máme se nač těšit.

Lancia Concept
Lancia si dělá ambice představit designový styl, jaký tu ještě nebyl. Má ostatně jedinečnou šanci, nemusí se ohlížet na žádné historické vazby
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze