Porsche pracuje na dvou verzích plug-in hybridní 911. Na trh dorazí s novou generací

Porsche pracuje na dvou verzích plug-in hybridní 911. Na trh dorazí s novou generací
  • Jedna z variant se bude výkonově pohybovat okolo 370 koní
  • Druhá půjde přes 500 koní
  • Přidaná hmotnost Porsche 911 prý neuškodí jízdním vlastnostem
  • Do roku 2025 Porsche očekává, že celých 25 procent prodaných automobilů budou čistě elektromobily

Elektrifikace se automobilka Porsche nebojí a často se debatovalo nad tím, jestli vůbec, popřípadě kdy dorazí Porsche 911 s plug-in hybridním pohonem. Poslední zprávy ukazují, že to bude možná dříve, než si myslíme.

Podle všeho Porsche pracuje hned na dvou variantách plug-in hybridního modelu 911. Příchod na trh je v plánu s novou generací, přičemž jedna z variant má být výkonově kolem základního provedení Carrera, tedy okolo 370 koní. Naopak druhá varianta se má výkonově pohybovat kolem 911 Turbo, které je naladěné na 540 koní.

Porsche se chce poučit z modelu 918 Spyder, plug-in hybridní Panamery i Cayennu. Postavit plug-in hybridní auto je jedna věc, ale druhá je ta, že musíte počítat s nárůstem hmotnosti. A nejde o pár desítek kilogramů, což by v případě Porsche 911 nemuselo dělat dobrotu.

Do roku 2025 Porsche očekává, že celých 25 procent prodaných automobilů budou čistě elektromobily a dalších 25 procent budou tvořit elektrifikované modely. I proto Porsche nespí a pomalu zvětšuje svůj repertoár elektrifikovaných modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze