Polestar umožní všem vývojářům, aby vytvářeli aplikace pro jeho infotainment

Polestar umožní všem vývojářům, aby vytvářeli aplikace pro jeho infotainment
  • Polestar 2 má baterií o kapacitě 78 kWh a výkon 402 koní
  • Dojezd na jedno nabití dle cyklu WLTP je 500 kilometrů
  • Teď se zdá, že pro jeho infotainment bude i hodně aplikací

Většina automobilek prozatím vsází na své vlastní řešení infotainmentu, ačkoli třeba taková Honda má svůj systém postavený na základech Androidu. Polestar svůj infotainment zahalil pouze do Androidu, což i na ženevském autosalonu bylo vidět na první pohled.

Polestar 2 je hlavním konkurentem Tesle Model 3

Polestar se rozhodl jít cestou Androidu z jednoho prostého důvodu. Spousta řidičů dává přednost známým řešením jako je Waze či Google Maps, popřípadě sáhne po nějaké aplikaci, kterou má ve svém chytrém telefonu. I spousta lidí, co nosí v kapsách iOS zařízení, používá různé aplikace od Googlu. To byl údajně jeden z hlavních důvodů, proč vsadit na Android, alespoň podle kolegů z mashable.com.

Dobrá zpráva pro všechny Android vývojáře je ta, že Polestar infotainment plánuje otevřít pro všechny. Na jednu stranu je to dobrá zpráva, která by mohla vést k tomu, že Polestar bude mít jeden z nejlepších aplikačních ekosystémů. Na druhou stranu je otázka, jak dobře optimalizovaný celý systém bude. Na to si budeme muset počkat.

Polestar 2

Polestar 2 má 78kWh baterii, výkon 402 koní a dojezd 500 kilometrů dle WLTP. Cena má startovat na 39 900 eurech, tedy lehce nad jedním milionem korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze