Polestar 2 vyzval k netradičnímu souboji Teslu Model 3. Dopadlo to nečekaně

Polestar 2 vyzval k netradičnímu souboji Teslu Model 3. Dopadlo to nečekaně
Fotografie: Youtube.com
  • Polestar 2 nakonec zvítězil v jednom ze tří sprintů
  • Tesla však pořád ohromuje svým brutálním zrychlením z 0 na 96 km/h

Poslední dobou se výrobci elektromobilů předhání v tom, jaký že model je vlastně ten nejlepší. Každý chce být srovnáván s Teslou a poslední souboj, který má na svědomí Rory Reid z pořadu Top Gear, asi nemá obdoby. Informuje o něm teslarati.com a prakticky se jedná o závod ve zrychlení. Takovou disciplínu jsme tu už viděli mnohokrát, jenže tento souboj měl jednu kategorii, ve které se Tesle nepodařilo ukořistit první místo.

Ačkoliv je Polestar 2 opravdu rychlé auto, na Teslu Model 3 Performance to stále nestačí. Proto není divu, že ve zrychlení z 0 na 96 km/h Polestar se svým časem 4,7 sekundy prohrál. Proti Modelu 3 neměl šanci, jelikož ten tento úkol zvládá za 3,2 sekundy, což stačí k tomu, aby zesměšnil i spoustu rychlých vozidel s klasickým spalovacím motorem. Jenže po dvou sprintech, kdy Tesla pokaždé vyhrála, došlo na třetí. A v něm se začaly dít věci.

Rory Reid se totiž pokusil o závod ve sprintu pozadu. Poměrně snadný úkol však pro Teslu znamenal první prohru. Model 3 má totiž v případě jízdy pozadu omezovač na 24 km/h. To bohatě stačilo k tomu, aby ho Polestar 2 „předjel“. Ano, takový pokus o závod asi nikdo na běžné silnici provádět nebude, ale v Polestaru mohou být rádi alespoň za to, že v případě rychlého couvání nemá Tesla šanci.

Technické parametry Polestar 2 základní

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 607 × 1 985 × 1 478 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon170 kW, 231 koní, točivý moment: 450 Nm
Baterie78 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 500 km
Cena od1 156 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze