Podívejte se, jak by vaše cesty vypadaly s elektromobilem od Volkswagenu

Podívejte se, jak by vaše cesty vypadaly s elektromobilem od Volkswagenu
Fotografie: Volkswagen
  • Stačí vám pouze stáhnout aplikaci EV Check, která je nově v českém jazyce
  • Aplikace vám vypočítá na základě vašich cest data, jaká byste měli v případě cesty s elektromobilem

Aplikace Volkswagen EV Czech je nyní dostupná v češtině. Německá automobilka připravila českou verzi, která je k dispozici pro Android i iOS.

Průzkumy ukazují, že mnoho motoristů stále pochybuje o tom, zda je pro ně elektromobil vhodným řešením mobility,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Proto jsme pro všechny zájemce připravili jednoduchý nástroj, s jehož pomocí rychle a snadno zjistí, zda jsou na elektromobilitu připraveni. Stačí si stáhnout do chytrého telefonu aplikaci Volkswagen EV Check, která provede důkladnou analýzu každodenních jízd a předloží uživateli porovnání všech důležitých provozních parametrů, od spotřeby přes emise až po náklady. Reakce zahraničních uživatelů na novou aplikaci EV Check, která představuje elektromobilitu i pomocí rozšířené reality, jsou velmi pozitivní. Věřím, že s podobnou odezvou se tento užitečný nástroj, který nabízí odpovědi na mnohé zásadní otázky ohledně elektromobility, setká i mezi českými motoristy.“

Aplikace slouží pro všechny zákazníky, kteří přemýšlejí o elektrickém autě. Aplikace vypočítává, kolik by vás stála cesta, kterou absolvujete se svým spalovacím autem, a veškeré výsledky vám přepočítá na takové hodnoty, abyste věděli, jak by cesta vypadala s elektromobilem. Jednoduše řečeno aplikace ukáže, kolik emisí byste s elektromobilem vyprodukovali, jaká by byla spotřeba a kolik by vás to stálo. Vaši cestu si můžete porovnat s elektromobilem, ať už jde o Volkswagen e-Golf, e-up! nebo ID.3.

V aplikaci EV Check lze kromě toho důkladně prozkoumat nový Volkswagen ID.3 s elektrickým pohonem, a to včetně některých interaktivních funkcí, simulace dojezdu, provozních nákladů a přehledu nabíjecích stanic v blízkém okolí i doby nabíjení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze