Podívejte se, jak vypadal první český e-tron sraz

3
Podívejte se, jak vypadal první český e-tron sraz
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Historicky první oficiální český sraz Audi e-tron proběhl na Lipně
  • Sešly se všechny typy e-tronů – e-tron, Q4 e-tron, Q8 e-tron i e-tron GT

Nový resort JBX Avenue na Lipně hostil první oficiální český sraz majitelů elektromobilů Audi e-tron. Nechyběly všechny současné tipy e-tronů, zajímaví majitelé i hosté a našlapaný program včetně dobrého jídla a pití.

Byli jsme na historicky prvním srazu majitelů Audi e-tron – reportáž

Elektromobily Audi e-tron jsou na českém trhu už čtyři roky, nejvíce účastníků se tak rekrutovalo právě z řad Audi e-tron, a to jak v SUV, tak ve variantě Sportback. Dorazil dokonce i vzácný host v podobě jednoho z úplně prvních e-tronů Edition One v unikátní modré barvě, který na podlahu hrdě promítá právě nápis Edition One. E-tron s nejvyšším nájezdem byl pak ten béžový pana Muchny, který má najeto už více než 140 tisíc kilometrů. Ty nasbíral také na velkém road-tripu po Evropě, ze kterého jsme vám přinesli reportáž.

Audi e-tron (2018)

Přihlášeni byli ale také majitelé novějšího a menšího Audi Q4 e-tron a účastnil se také majitel Audi RS e-tron GT, nejsilnějšího Audi v historii. Díky oficiálnímu zastoupení Audi v Česku si účastníci mohli pořádně projet nejnovější Q8 e-tron v obou verzích. Ale nebylo to jen o společných fotografiích, diskuzích a o předávání si zkušeností mezi majiteli, ale také o zajímavých přednáškách. Nechybělo představení Q8 e-tron a speciálním hostem byl také Peter Ševce z Ionity, který velmi zajímavě představil současnost i budoucnost této panevropské sítě ultrarychlých nabíjecích stanic. O vynikající jídlo a pití se postaral JBX Avenue Resort na Lipně, kde také účastníci přespali.

A když jsme u nabíjení, to bylo v hotelu přímo zajištěno a každé auto se pohodlně nabíjelo v podzemních garážích. Účastníci z Moravy nebo severních Čech, kteří na sraz přijeli s takřka prázdnou baterií, tak mohli pohodlně nabít přes noc, aby se ráno po vydatné snídani mohli vydat na zpáteční cestu s plně nabitým vozem.

e-tron elektro-kolo

Bylo skvělé vidět tvořící se zapálenou komunitu kolem nových elektrických vozů Audi e-tron a už teď je jisté, že další srazy budou v rychlém sledu následovat.