Podívejte se, jak dopadla přetahovaná mezi Teslou Model X a Hummerem

8
Podívejte se, jak dopadla přetahovaná mezi Teslou Model X a Hummerem
Fotografie: youtube.com / teslicka.cz
  • Tesla Model X Performance se postavila proti vojenské verzi Hummeru
  • Přetahovaná probíhala na sněhu, ale obě auta se rychle prohrabala na pevnější podklad
  • Souboj byl poměrně vyrovnaný, ale přece jen jedno auto mělo trochu navrch

Videí, jak Tesla porazila supersport ve sprintu je na internetu spousta. Většinou jde o Teslu Model S Performance, která má úžasné zrychlení na stovku. V poslední době vznikají i videa s Porsche Taycan Turbo S, které zase díky dvoustupňové převodovce má lepší zrychlení na 200 km/h, což je při sprintu na čtvrt míle důležité. V Česku se ale nedávno odehrál souboj dvou amerických aut z trochu jiného soudku. Tesla Model X se postavila proti Hummeru v přetahované. Trochu to připomíná hru Cybertruck, která frčela krátce po představení Cybertrucku, když Tesla předvedla, že prototyp Cybertrucku přetáhne legendu mezi pick-upy, Ford F-150. Dost možná právě tato hra byla inspirací k tomuto souboji.

Hra Cybertruck pro Android
Hra Cybertruck pro Android

Souboj se odehrál v Hummer centru, které je u dálnice D11 kousek za Prahou směrem na Hradec Králové. Byl to už druhý pokus, protože při tom prvním nevydržela kurta, takže skončil nerozhodně. Tentokrát si aktéři připravili pevnější kurtu, takže souboji Tesly Model X Performance a Hummeru Humvee, což je v podstatě největší model H1 v drsnější vojenské verzi, nic nebránilo. Hmotností mají tato auta k sobě poměrně blízko a obě jsou vyrobená v USA, ale to je asi tak vše, co je spojuje. Zatímco Hummer sází na osmiválec o objemu přes 6 litrů a jednoduchou techniku bez zbytečné elektroniky, Tesla Model X Performance na elektromotor a celkově jde o auto nabité technologiemi. A jak tento souboj dopadl se podávejte ve videu níže.

Na sněhu, který plánovaný souboj zpestřil, to bylo hodně vyrovnané, ale když se auta prohrabala na pevnější podklad, Tesla na offroadových pneumatikách nedala Hummeru šanci. Aktéři se ale domluvili, že by rozhodně bylo zajímavé tento souboj zopakovat na pevnějším povrchu, takže toto nebyl poslední počin tohoto druhu.

Technické parametry Tesla Model X Performance

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 036 × 2 017 × 1 684 mm, 2 572 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon580 kW, 789 koní, točivý moment: 1 140 Nm
Baterie102,4 kWh (93,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,3 kWh / 100 km, dojezd: 548 km
Cena od2 926 200 Kč
Diskuze ke článku
Karel Hofman
Karel Hofman
Zabava pro vypatlane rednecky.
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Wow, jak to že ten Hummer vypadá na náhledu vedle Tesly tak malej? A jak je s váhou vozů? Oba měli standard gumy nebo měl někdo speciály? Nešlo by to příště trošku rozepsat když už o takové pitchovine musí být článek? Kdybych si chtěl prohlédnout video, tak nečtu článek o ničem a jdu rovnou na YouTube :-/
Dini Dini
Dini Dini
Ani to nečtu. Ale asi je jasné, že pokud mají auta stejný rozměr a typ pneu, stejný podklad a dostatek výkonu k protáčení kol, vyhraje to s lepší přilnavostí. Takže asi to težší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze