Pneumatika, co posílá data do mobilu v reálném čase? Continental takovou má

Pneumatika, co posílá data do mobilu v reálném čase? Continental takovou má
  • Nová technologie obstará například kontrolu hloubky dezénu, teploty pneumatik či přizpůsobení tlaku v pneumatikách bez zásahu řidiče
  • Continental nyní zaměstnává více než 244 000 zaměstnanců v 60 zemích světa

Na letošním frankfurtském autosalonu Continental představil komplexní technologický systém Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified.) Nový systém propojuje technologii kol a pneumatik, která umožní dál pracovat s jejich funkčními vlastnostmi. V kombinaci s webovou aplikací ContiConnect Live přináší flexibilní systémové řešení, které dokáže například zabezpečit správu pneumatik vozového parku moderních robotických taxíků, zvyšuje výkonnost a pomáhá při optimalizaci nákladů.

Chytrá pneumatika od Continentalu

Pneumatiky Conti C.A.R.E. obsahují senzory zabudované do struktury pneumatiky. Ty generují a průběžně vyhodnocují údaje týkající se hloubky dezénu, možného poškození, teploty pneumatiky a tlaku v pneumatice. Takový monitorovací systém, nazvaný ContiSense, přenáší informace o stavu pneumatik do systému ContiConnect Live. Jednoduše řečeno: o každém problému, který se může v praxi vyskytnout, bude správce fleetu informován přímo v čase jeho výskytu a může ho okamžitě řešit.

Zajímavá je i myšlenka aktivního přizpůsobování tlaku v pneumatikách pomocí odstředivých čerpadel zabudovaných v kole. Když vozidlo zrychluje, odstředivé síly uvnitř kola působí na čerpadlo, které generuje stlačený vzduch. Tato technologie s názvem PressureProof konstantně udržuje tlak pneumatiky v ideálním rozsahu a pomáhá dosáhnout trvale udržitelného snížení emisí CO2. Případný nadbytečný stlačený vzduch se skladuje v integrované nádrži. Technologie PressureBoost poté využívá tento vzduch k rychlému přizpůsobení tlaku v pneumatikách na základě situací při jízdě.

Continental už dávno není společnost, která vyvíjí jenom pneumatiky. Continental vyvíjí nové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost založená roku 1871 nabízí různá řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2018 dosáhla společnost Continental obratu okolo 44,4 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 244 000 zaměstnanců v 60 zemích světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze