Continental Premiumcontact 6: Letní pneu téměř pro každého

Continental Premiumcontact 6: Letní pneu téměř pro každého
Fotografie: Freepik.com

Německý výrobce pneumatik Continental nepotřebuje dlouhá doporučení. Jeho tradice, nové technologie a přísný kontrola kvality mu přináší celosvětovou prestiž. Představujeme pneumatiky Continental pneumatiky Premiumcontact 6, které se kromě rozměrů pro automobily se spalovacím motorem vyrábí i ve verzích pro elektromobily.

I když by se mohlo zdát, že jde o přímého nástupce pneumatik Continental PremiumContact 5, mají pnematiky Continental PremiumContact 6 ve svém DNA také pár věcí ze staršího modelu SportContact 5. Pneumatiky tak kombinují to nejlepší z obou úspěšných dezénů. Díky tomu je můžou s důvěrou obout jak majitelé sportovnějších aut, tak řidiči aut střední třídy a elektromobilů.

Velké množství rozměrů

Prémiové obutí od Continentalu je vhodné pro všechny druhy osobních vozů a je k dostání v rozměrech od 17 do 22 palců. Nejprodávanější rozměry zatím zůstávají především 205/55 R16, 225 40 R18 a 225/45 R18, ale pneumatiky se vyrábí i v SUV variantách 265/40 R21 a 325/40 R22.

Díky veliké paletě rozměrů je můžete s klidným srdcem obout i na některé elektromobily. Příkladem za všechny je Ford Mustang Mach-E, který je má dokonce jako součást první výbavy.

 

Charakteristika pneu Continental Premiumcontact 6

Mezi hlavní přednosti těchto prémiových letních pneumatik patří o 15 % vyšší kilometrový nájezd oproti staršímu modelu PremiumContact 5, předvídatelné chování ve všech situacích a perfektní chování na mokré vozovce. To vše především díky nové směsi siliky.

Asymetrický dezén s makro bloky vám dává maximální kontrolu nad vozidlem a auto bude v zatáčkách maximálně stabilní.

Výborné výsledky testů

Pneumatiky Continental PremiumContact 6 v testech kralují především díky mimořádnému kilometrovému výkonu a minimálnímu valivému odporu. To z nich učinilo celkového vítěze v testu letních pneumatik ADAC 2021. Navíc získala i titul „Šampion v oblasti hospodárnosti”.

Na prvním místě se umístila také v ADAC testu v rozměru 205/55 R16 a při testování rozměrů 225/50 R17 získala druhé místo. Vítězem testu letních pneu ADAC se stala také v roce 2020.

PET lahve jako materiál pro výrobu pneu

Continetal v roce 2022 přichází s novou technologií ContiRe.Tex. a právě pneumatiky PremiumContact 6 jsou jedny z prvních, které se jí dočkají. ContiRe.Tex. umožní při výrobě koster pro jednu sadu pneumatik ekologicky využít 40 ks PET lahví. Plastových odpadů se sice úplně nezbavíme, ale každopádně je to lepší, než kdyby PET lahve zkončili na dně oceánu, co myslíte?