Peugeot představil elektrickou dodávku e-Traveller pro přepravu osob

Peugeot představil elektrickou dodávku e-Traveller pro přepravu osob
Fotografie: peugeot.com
  • Peugeot e-Traveller nabídne až 9 míst k sezení a bude dostupný ve třech délkách
  • Zároveň bude možné vybírat ze dvou kapacit baterií s dojezdy 230 a 330 km
  • Maximální výkon je 100 kW, ale standardní činí pouze 80 kW

Automobilka Peugeot pokračuje ve své elektrické ofenzívě a po e-Expertu představila i velký osobní elektromobil e-Traveller. Je otázka, zda jej ještě nazývat MPV, nebo spíše osobní verzí dodávky. Každopádně tento vůz má zajímavé parametry. S větší baterií má dojezd podle WLTP 330 km a nabídne až 9 míst k sezení.

Peugeot e-Traveller se bude vyrábět ve třech délkách Compact, Standard a Long, které se kombinují se dvěma kapacitami baterie: 50 kWh a 75 kWh. Menší baterii lze kombinovat se všemi třemi délkami, větší pak pouze se dvěma delšími. Výška je k dispozici pouze jedna – 190 cm. Výhoda tedy je, že se vejde i do většiny podzemních garáží.

e-Traveller má nastavitelný výkon podle potřeby

O pohon se stará elektromotor o výkonu až 100 kW a točivém momentu 260 Nm, ovšem tyto parametry jsou k dispozici jen v režimu Power určeném pro přepravu více osob se zavazadly. Ve standardním režimu Normal, který je doporučený pro běžné používání, to je 80 kW a 210 Nm. Pro optimalizaci dojezdu můžete zapnout režim Eco, ale pak se nabízí pouze 60 kW a 180 Nm. Zatímco verze s větší baterií nabídne dojezd 330 km dle WLTP, u varianty s 50kWh baterií to je o 100 km méně. Pro jízdy po městě by to ale mělo stačit.

Peugeot e-Traveller je dostupný ve dvou modelových řadách – Traveller (Combispace) a Traveller Business (Shuttle) určených pro osobní dopravu i volný čas. Řada Traveller Business cílí zejména na firmy a specialisty na přepravu osob (např. hotely, letiště apod.). Dostupná je ve verzích výbavy Business (5–9 míst) a Business VIP (6–7 míst).

Vyšší verze s označením Business VIP nabízí pro cestující vzadu uspořádání ve stylu obývacího pokoje, se čtyřmi samostatnými sedadly proti sobě, nebo s 5 sedadly, třízónovou klimatizací s jemným rozptylem vzduchu a střešním oknem s  protisluneční clonou. Řada Traveller (Combispace) ve verzích Active a Allure byla naopak navržena zejména pro potřeby soukromých zákazníků. Vůz v této verzi poskytuje 5 až 8 míst k sezení.

Uvedení vozu Peugeot e-Traveller se předpokládá na druhou polovinu letošního roku a začátek prodeje v Česku zatím není stanoven. Stejně tak ani cena a podrobnější technické údaje.

Technické parametry Peugeot e-Traveller Standard 75 kWh

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, , točivý moment: 260 Nm
Baterie75 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW,
Spotřeba?, dojezd: 330 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze