Opráší Infiniti svůj koncept elektromobilu?

Opráší Infiniti svůj koncept elektromobilu?
  • Koncept LE staví na základech Nissanu Leaf
  • Předveden byl v roce 2012 na New York Auto Show
  • Infiniti zvažuje elektromobil a chce s ním vstoupit na čínský trh

Nedávno jsme vás informovali o tom, že automobilka Infiniti nejspíše se svým elektromobilem vstoupí na čínský trh, a to z důvodu velkého růstu zájmu právě o elektromobily na tamním trhu. V loňském roce dokonce Čína předstihla USA a stala se největším trhem elektromobily a vozy s plug-in hybridním pohonem.

Jak jistě víte, tak Infiniti je luxusní divize Nissanu. Ten má ve své nabídce model Leaf, který patří k těm nejprodávanějším elektromobilům na světě. Technika by tak mohla být sdílená. Infiniti případně může sáhnout po know-how automobilky Renault, která je také součástí koncernu a nabízí model ZOE, který se těší velké oblibě především ve Francii.

Infiniti v roce 2012 ukázalo na New York Auto Show čtyřdveřový koncept s názvem LE, který byl postaven na základech Nissanu Leaf. Ten využíval motor o výkonu 134 koní a 240 Nm točivého momentu. V útrobách měl 24kWh baterii. Co myslíte, opráší Infiniti tento koncept a vstoupí na čínský trh právě s ním?

Smysl by vše dávalo i díky tomu, že většina výrobců navyšuje dojezdy svých elektromobilů a chce se stát schopnou konkurencí pro Teslu Model 3.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze