O první elektrický Range Rover se strhla mela. Čeká na něj 16 tisíc zájemců

1
O první elektrický Range Rover se strhla mela. Čeká na něj 16 tisíc zájemců
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Range Rover Electric bude mít v hledáčku elektrické Porsche Macan
  • Vůz nabídne plnohodnotné terénní schopnosti a 800V architekturu
  • Zatím má o něj zájem 16 tisíc klientů značky

„Nejtišší a nepropracovanější Range Rover, jaký byl kdy vytvořen“, tak prezentuje britský výrobce svůj chystaný elektromobil. Bude to vůbec poprvé, co Land Rover uvede do nabídky plně elektrické SUV, jehož hlavním soupeřem se má stát Porsche Macan EV. Už loni se po světě proháněly první zamaskované prototypy. Nyní se objevila další zpráva, která naznačuje, že ačkoliv vůz ještě není představen, aktuálně čeká na listině již 16 tisíc zájemců. Takový úspěch nečekal ani sám výrobce, o to více si bude muset dát záležet na tom, aby byl finální produkt co nejlepší. Vůz ponese označení Range Rover Electric a přijede s 800V architekturou a velmi rychlým nabíjením.

Výrobce uvedl, že elektrická novinka překoná jakékoli jiné luxusní elektrické SUV. Týkat se to má tažné síly, možnosti brodit až do hloubky 850 mm a vadit by nemělo ani hluboké bláto, drsné kamení či hromady sněhu. Samozřejmostí je luxusní výbava, kvalitní materiály v kabině a také dostatek prostoru pro čtveřici dospělých cestujících. Koho zajímají dynamické schopnosti, Land Rover uvádí, že chystaný Range Rover Electric nabídne výkon a zátah srovnatelný s klasickým modelem, jenž je vybaven osmiválcovým benzinovým motorem. Ačkoliv je nyní o luxusní elektromobil enormní zájem, zatím nebyla prozrazena jeho cena, alespoň tedy ne široké veřejnosti.

Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Pouhá reklama. Range Rover nebrat. Zkušenost s benzínovým stačí. Je to jako s Jaguárem. Když chcete jezdit Jaguárem, musíte mít dva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze