Nový Polestar 4 se už testuje v silné kamufláži

Nový Polestar 4 se už testuje v silné kamufláži
Fotografie: Polestar
  • Polestar 4 bude postaven na nové platformě SEA
  • Bude se jednat o čistě elektrické SUV typu kupé

Špionážní fotografové autoexpress.co.uk zachytili testování zcela nového modelu Polestar 4, což naznačuje, že k úplnému odhalení by mohlo dojít ještě letos. Čtyřka bude klíčovou součástí růstu plně elektrické podznačky Volvo a měla by se objevit na všech světových trzích od roku 2025. Auto se má velikostí zařadit mezi Polestar 2 a Polestar 3, bude konkurovat BMW iX nebo Audi Q8 e-tron.

Polestar 4 bude středně velké SUV, které bude obsahovat plno nových stylových prvků. Celkový profil vozu bude více uhlazený, neměly by se objevit v interiéru žádné kompromisy a střecha se bude svažovat směrem dozadu ve stylu kupé. Uvidíme také zapuštěné kliky a například v zadní části LED světla v celé šíři karosérie.

Na co se však z pohledu techniky můžeme těšit, je zcela nová platforma SEA od společnosti Geely. Tato platforma nabízí tvůrcům výkon motoru až 637 koní a 800V architekturu schopnou nosit baterie o celkové kapacitě přesahující 100 kWh, u tohoto modelu se očekává kapacita baterií okolo 110 kWh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze