Nový Captur i jako plug-in hybrid. Dojezd až 45 kilometrů a na trhu příští rok

Nový Captur i jako plug-in hybrid. Dojezd až 45 kilometrů a na trhu příští rok
  • Novinka nabídne standardní pohonné jednotky i plug-in hybridní variantu
  • Baterie má kapacitu 9,8 kWh a čistě na elektřinu může Captur ujet až 120 km/h

Tak už i Renault. Tato francouzská automobilka představuje novou generaci modelu Captur, která dorazí i s plug-in hybridním pohonem. Samotná automobilka svému řešení říká E-Tech-Plug-in a jde o technologii, kterou si Renault sám vyvinul.

Nový Captur je delší o deset centimetrů (celkem 4,23 metru) a samozřejmě má modernější design. Obout si Captur můžete do 18palcových kol a využívat při nočních cestách Full LED světlomety, které dostal Renault Captur nově do nabídky. Střechu můžete mít buď ve stejné barvě jako celou karosérii, nebo si vybrat jednu ze čtyř nabízených barev: černá Étoilé, oranžová Atacama, šedá Highland a bílá Albâtre. Střecha může být také doplněna o střešní lišty nebo otevíratelné panoramatické střešní okno.

V interiéru je obrazovka o úhlopříčce až 9,3 palců. U Renaultu jde o dosud největší použitý displej. Tento svislý, lehce zakřivený vertikální tablet inspirovaný modelem Espace, opticky zvětšuje přístrojovou desku a činí kabinu velice moderní. Otázkou je, jak rychlé budou jeho reakce, s čímž mívá Renault dlouhodobě problém.

Pod kapotou bude zážehový čtyřválec o objemu 1,6 litru, který byl pro plug-in hybridní pohon speciálně upraven. V útrobách jsou dva elektromotory a baterie o kapacitě 9,8 kWh. Na jedno nabití má Captur zvládnout až 45 kilometrů, a to maximální rychlostí 120 km/h. Na celé pohonné jednotce bylo dle slov automobilky použito více jak 150 patentů. Plug-in hybridní varianta dorazí na trh příští rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze