Nové Twingo od Renaultu nakonec nabídne ještě lepší dojezd na nabití

Nové Twingo od Renaultu nakonec nabídne ještě lepší dojezd na nabití
Fotografie: Renault
  • Mimo město by novinka měla ujet 190 km
  • Dorazí na trh ještě letos a nabídne baterie s 22 kWh

Jestli patříte mezi příznivce malého Renaultu Twingo, asi vás potěší následující zpráva, se kterou přichází insideevs.com. Na webových stránkách výrobce se totiž nově objevila informace, že verze Twingo ZE nabídne o osm procent delší dojezd, než se původně předpokládalo. Nově se tak vyšplhal dojezd na 270 kilometrů, což by mělo stačit na popojížďky nejen ve městě.

V úplném základu by měl vůz nabídnout kombinovaný dojezd 190 kilometrů, což je o 10 kilometrů a 5,5 % více, než se očekávalo. Teprve ve městě se bude moci majitel nového Twinga ZE schopen dostat na udávaných 270 km, což je o 8% více než dříve. Plně elektrická varianta dorazí na trh na podzim letošního roku, přičemž první kusy se do rukou zákazníků dostanou začátkem roku příštího.

Nový Renault Twingo nabídne elektromotor s 60 kW a také 22kWh baterie o celkové hmotnosti 165 kg. Podle dostupných technických údajů zrychlí z 0 na 50 km/h za 4 sekundy a z 0 na 100 km/h za 12,9 sekundy. Nejvyšší rychlost je omezena na 135 km/h a potěší i pohon zadních kol, což přinese jistou porci zábavy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze