Renault Twingo Z.E. půjde nejen po Škodě Citigo iV. Co nabídne?

1
Renault Twingo Z.E. půjde nejen po Škodě Citigo iV. Co nabídne?
Fotografie: Renault
  • Dojezd ve městě dle WLTP činí 250 kilometrů
  • Nabíjení z domácí zásuvky vám zabere více jak 13 hodin
  • Výkon je 81 koní a maximální rychlost 135 km/h

Renault Zoe zná asi každý fanoušek elektromobility. Velmi dobře se prodává a francouzská automobilka na něm neustále pracuje. Vedle Zoe má Renault v nabídce elektrické Kangoo a nově je k dispozici také elektrické Twingo.

Twingo Z.E., jak zní oficiální název, v kombinovaném cyklu zvládne ujet 180 kilometrů, což by mohlo znamenat dojezd ve městě až 200 kilometrů. O to více, když dle WLTP (měřeno pro městské účely) je dojezd 250 kilometrů. Elektrické Twingo má výkon 81 koní a 160 Nm točivého momentu. Maximální rychlost je 135 km/h.

Nabíjení 22kWh baterie z klasické domácí zásuvky zabere více jak 13 hodin. Pokud použijete wallbox o výkonu 3,7 kW, pak čas nabíjení klesne pod 8 hodin.V případě využití wallboxu o výkonu 7,4 kW je pak doba nabíjení čtyři hodiny. Nejkratší dobu nabíjení si zajistíte pomocí nabíjení výkonem 22 kW, který vám zabere zhruba jednu hodinu.

Twingo Z.E. bude konkurovat Škodě Citigo iV nebo smartu, který jsme si nedávno vyzkoušeli ve Valencii. Jednoduše řečeno: jde o malé městské vozidlo, které rozhodně není pro každého a jeho pořízení je potřeba si dobře rozmyslet. Na Twingo Z.E. se osobně podíváme na ženevském autosalonu, kde naše redakce nebude chybět.

Diskuze ke článku
CarlosEV
zase vám ty čísla nabíjení nesedí 🤔 vždyť toho si všimne i žák 3.tridy ZŠ :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze