Nové technologické centrum Volvo Cars v centru Stockholmu otevírá své brány

Nové technologické centrum Volvo Cars v centru Stockholmu otevírá své brány
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Do roku 2030 bude Volvo čistě elektrickou značkou
  • Nové technologické centrum pomůže k dalšímu rozvoji značky
  • Tamní zaměstnanci mohou využít dvě rekreační místnosti

Ve švédském hlavním městě Stockholmu bylo před pár dny otevřeno nové technologické centrum společnosti Volvo Cars. Nachází se na dvou podlažích o rozloze přes 7 500 metrů čtverečních a nabízí velmi moderní pracovní prostředí pro více než 700 zaměstnanců. Automobilový průmysl se rychle mění a nová generace plně elektrických vozů Volvo, včetně nedávno představeného SUV modelu EX90, bude softwarově definována.

„Abychom urychlili náš přechod k elektromobilitě, pracujeme na náboru stovek talentů v oblastech, jako je softwarové inženýrství, datová věda a analytika, produktový management, online obchod a rozvoj zákaznických zkušeností,“ řekl Björn Annwall, obchodní ředitel a zástupce generálního ředitele firmy Volvo. V budoucnu se začnou vozy Volvo vyrábět jen s čistě elektrickými pohony a budou se z velké části prodávat pouze online. Technologické centrum bude také sloužit jako základna pro podnikání a aktivity v širším regionu Stockholmu.

Jeho cílem je stát se ústřední součástí stockholmské technologické scény, přímo v domově a rodišti několika celosvětově úspěšných technologických společností v hodnotě mnoha miliard dolarů. Prostřednictvím široké škály akcí v novém technologickém centru Volvo plánuje navázat kontakt s dalšími chytrými technologickými mozky ve švédském hlavním městě. Nová zařízení se také speciálně zaměřují na pohodu zaměstnanců, což zahrnuje vytvoření dvou rekreačních místností inspirovaných japonským konceptem Shinrin Yoku. Zaměstnanci zde mohou prozkoumat pohlcující zážitek z filmu, zvuku a světla navrženého pro uvolnění stresu.

Technologické centrum bude dále vybaveno speciálně navrženým nábytkem z recyklovaného automobilového materiálu. Třeba lampy vyrobené z použitých airbagů nebo židle vytištěné na 3D tiskárně z materiálu získaného z nárazníků. Do roku 2030 bude Volvo plně elektrickou automobilkou a nové centrum pomůže v rozvoji značky a zlepšení vícekanálové komunikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze